Aquests són els caps de cartell de la 30a edició del festival Anòlia d'Igualada

El festival Anòlia d'Igualada celebrarà del 14 al 21 de juliol la seva 30a edició amb totes les actuacions gratuïtes. El grup Enderrock, que s'ocupa de la direcció artística del certamen, ha presentat aquest dimecres el cartell, que comptarà amb les actuacions de Sau 30, Buhos, Joan Dausà, Judit Nedderman, Xavi Sarrià, Roba Estesa i els Catarres. A més, el festival vol servir també com a plataforma d'impuls per a bandes locals i enguany actuaran a l'Anòlia els grups JoKB –que faran la preestrena del seu primer disc- i Xillona. Els concerts se celebraran en tres espais emblemàtics de la ciutat: el Parc Central, el pati del Museu de la Pell i la Plaça de Cal Font. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha destacat que és el festival "de referència a la Catalunya interior" i ha subratllat el fet que l'Anòlia sigui una "pista d'enlairament per als grups emergents locals".

L'Anòlia arrencarà el 14 de juliol al Parc Central d'Igualada, coincidint amb l'espectacle de cloenda de l'European Balloon Festival. Pujaran a l'escenari Sau 30 i Buhos. Els mítics Sau tornen als escenaris coincidint amb els 30 anys del naixement de la banda i han reunit tots els músics i l'equip tècnic original, amb la incorporació de Jonathan Argüelles, que substitueix a Carles Sabater. De la seva banda, Buhos presentarà a la capital de l'Anoia el seu darrer treball, 'La gran vida'.

El dimarts 17 de juliol, al Museu de la Pell, pujarà a l'escenari Joan Dausà per presentar el seu nou treball discogràfic, 'Ara som gegants'. L'endemà, al mateix espai, serà el torn de la cantautora santfeliuenca Judit Nedderman, que es troba en plena gira de presentació del seu nou treball, 'Nua'.

Continuant a l'escenari del Museu de la Pell, el dijous 19 de juliol serà el torn de Xavi Sarrià, el líder dels desapareguts Obrint Pas, que presenta el seu primer disc en solitari, 'Amb l'esperança entre les dents'. El divendres 20 de juliol hi haurà doble actuació. Primer actuaran els Xillona, una banda de fusió molt jove nascuda a Igualada. Els seguiran Roba Estesa, que presenten el seu segon disc, 'A Desglaç'.

El punt i final a l'Anòlia el posaran el dissabte 21 de juliol els igualadins JoKB, que preestrenaran el seu primer disc, i els Catarres. Després de tres discos i una pausa, els Catarres tornen als escenaris per presentar la seva quarta proposta, 'Tots els meus principis'. El trio d'Aiguafreda serà l'encarregat de tancar la trentena edició de l'Anòlia amb un concert a la Plaça de Cal Font.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha dit que enguany han volgut consolidar el projecte perquè tots els espectacles siguin gratuïts, ja que "era una demanda que ens feia el jovent de la ciutat". "Apropar la cultura a tothom és un deure que tenim les administracions públiques", ha apuntat Castells, que també ha destacat l'aposta per promocionar els grups emergents de la ciutat.

De la seva banda, el responsable de projectes del Grup Enderrock, Jordi Novell, ha exposat que l'Anòlia és el festival de música amb més trajectòria que se celebra a la Catalunya Central i creu que "cal posar-ho en valor". Novell ha explicat que enguany la programació segueix tres línies: totes les propostes presenten un disc editat aquest 2018 o a finals del 2017; es dona molta importància a la presència femenina; i es dona l'oportunitat a bandes emergents d'Igualada i la comarca de l'Anoia.