Nevada generalitzada a l'Anoia que seguirà fins dimecres al migdia

Durant aquest dimarts s’ha activat els equips per a l’escampada de sal i possible retirada de neu i s’activa també el dispositiu especial de trànsit i seguretat de la Policia Local. La restricció de circulació de vehicles pesants arreu de Catalunya, adoptada per la Generalitat, es fa extensiva també a Igualada amb especial incidència al polígon de Les Comes i la zona industrial del barri del Rec. També s’han suspès les activitats esportives en totes les instal·lacions municipals.

Des de l’Ajuntament d’Igualada, davant la previsió que l’episodi es pugui agreujar de cara a la propera nit, es recomana seguir els canals d’informació oficials –tant municipals com de la Generalitat– i s’aconsella no agafar, en la mesura del possible, el vehicle particular per desplaçar-se.

De cara a aquest dimecres

Les precipitacions es generalitzaran a partir de les 4-5h de la matinada de oest cap a est sent moderades a l’Anoia entre les 5h i les 10h del matí. Fins i tot a partir de les 8h poden produir-se ruixats puntuals amb certa intensitat. La precipitació anirà afectant a partir del migdia a tota la comarca i Catalunya.

Al llarg del matí d’aquest dimecres començarà a pujar la cota de neu per les comarques del sud de Tarragona i anirà pujant, però, es mantindrà a les comarques de la Catalunya Central fins a gairebé migdia. La cota de neu baixa al llarg del matí pot facilitar gruixos de neu que es poden bellugar entre els 10-20cm sense descartar que puntualment es puguin superar aquestes quantitats.

De cara a la tarda, està previst que l’episodi de neu ja quedi tancat i tot i que les temperatures es mantindran baixes ja començaran a pujar i no s’esperen precipitacions.