El Consell Comarcal manté activat el protocol de nevades pel transport escolar

La previsió de nevades per les properes hores ha portat als organismes a preparar els protocols per reaccionar a possibles alteracions en el trànsit a les carreteres. Les precipitacions aquest dimarts es podrien generalitzar cap al vespre.

El Servei de Transport Escolar de l'Anoia (STEA), que depèn del Departament d'Ensenyament del Consell Comarcal, manté activat el protocol de nevades pel transport escolar aquest dimarts. De moment, aquest matí de 27 de febrer, no hi havia registrades incidències a les carreteres anoienques. En el cas que es produïssin situacions de risc, l'STEA pactarà amb les empreses adjudicatàries del transport escolar la suspensió d'aquests serveis escolars i ho posarà en coneixement dels centres perquè aquests ho comuniquin a les famílies.

El Consell matisa que "a presa de decisió de suspensió de les classes o del tancament dels centres, si és el cas, hauria d'ésser adoptada pel director o directora de cada centre conjuntament amb l'alcaldessa o alcalde de l'ajuntament del municipi corresponent" i segons les directrius "oficials facilitades pel Pla Neucat de la Generalitat de Catalunya".

Les previsions que arriben indiquen que aquesta tarda de dimarts pot nevar a cotes baixes a molts punts del Principat. Hi hauria una aturada de matinada, però com apuntaven els primers pronòstics, dimecres al matí poden activar-se precipitacions en forma de neu a la Catalunya Central, per sobre dels 200 metres.