Demà es corre la desena Botifarunner a La Llacuna

Amb la clàssica cursa de 22 km i una especial de 10 km

El poble de La Llacuna es bolca en l’organització de la Botifarunner, la cursa (22 km o 10 km) que recorre els entorns del poble i que acaba a la seva emblemàtica Plaça Major. La cursa celebra enguany el seu desè aniversari

 

Fa deu anys, un grup d’amics es va proposar organitzar una cursa de muntanya que recorregués l’entorn de La Llacuna, una cursa que, com recorden, “oferís les condicions que a nosaltres ens agradaria trobar. És a dir, oferir una organització atenta amb els corredors, avituallaments abundants i un preu just”. Naixia la Botifarunner, la cursa de muntanya de La Llacuna.

Ara, deu anys després, la cursa s’ha consolidat plenament i amb èxit i és una de les fixes a l’atapeït calendari de curses que se celebren al nostre país. “Sembla que la fórmula va agradar i s’ha consolidat com una cursa de referència, hem tingut corredors vingut de tot Catalunya i Andorra i sempre hem mantingut una dimensió ajustada que ens permetés seguir oferint el nivell de qualitat que volíem. En els últims anys han aparegut moltes noves curses i els corredors tenen més opcions on triar, i moltes curses estan patint devallades importants en les inscripcions però per sort ens seguim mantenint" assenyalen els seus impulsors.

Un dels molts atractius que ofereix la Botifarruner -i que fa que els que l’han “tastat” repeteixin i la recomanin- és el seu recorregut. Per una banda, perquè la sortida i l’arribada es fan des de la magnífica i emblemàtica Plaça Major de La Llacuna. D’altra banda, el recorregut de la cursa transcorre pels camins i corriols dels boscos de l’entorn del poble, amb unes vistes impressionants.

 

El circuit, de 22 km i 1000 metres de desnivell és, com assenyalen des del Centre Excursionista de La Llacuna, organitzadors de la cursa, “exigent, que per poder sumar els més de 1000 metres de desnivell positiu acumulat, en un terreny no alpí, obliga a fer moltes pujades i baixades”.

Enguany, per commemorar el desè aniversari, a part de la cursa “Clàssica”, s’ha organitzat una altra cursa, “la Ràpida”, amb un recorregut d’11 km i un desnivell positiu acumulat de 500 metres. D’aquesta manera, “fem una festa més acessible a tothom”, assenyalen des de l’organització.

Un altre atractiu és l’arribada a la Plaça Major, que és tota una festa. Allí, es reparteix botifarra a tothom i, enguany, en el marc del desè aniversari, hi haurà sorpreses.

Desenes de voluntaris participen en l’organització d’aquesta cursa de muntanya a La Llacuna, un poble que es bolca perquè any rera any, i en portem deu, sigui un èxit