Igualada es deixa envair per la fotografia

Durant 24 dies la ciutat d'Igualada serà envaïda per la fotografia. Un miler d'obres de fotògrafs professionals, estudiants i amateurs, es podran veure a les 45 exposicions que ocuparan diverses sales i espais efímers de la ciutat. L'alcalde Marc Castells i el director del festival Ramon Muntané, han inaugurat aquest divendres la sisena edició del FineArt Igualada.

 

Aquest divendres el festival FineArt ha donat el tret de sortida a 24 dies durant els quals Igualada serà la capital nacional de la fotografia. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells i el director de FineArt Igualada, Ramon Muntané han inaugurat el festival al Museu de la Pell d'Igualada.

Muntané ha agraït a tots els assistents i sobretot els fotògrafs que confien en aquest festival i el fan créixer. També ha volgut recordar la importància de la fotografia i empènyer a tots a gaudir-ne i mirar les fotografies amb calma i delicadesa. 

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha remarcat la importància del festival, de la seva continuïtat i de l’aposta ferma que des de l’ajuntament se’n farà. Tot un repte que es va emprendre al 2012 de la mà de l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica i, que avui és un referent nacional. Castells ha remarcat que les bases ja estan posades en un festival consolidat però que ara ve el camí més important, fer el festival gran. L’alcalde també ha volgut donar les gràcies a tots els que creen Fineart per la feina que fan i als fotògrafs per la humanitat i l’obra que ens transmeten; l’essència de les seves fotografies. 

Fins el 18 de març, Igualada serà una gran exposició que acollirà més de 1.000 fotografies. Durant 24 dies la ciutat gaudirà d’una mostra dels treballs de trenta-set fotògrafs d’arreu del món, nou escoles de fotografia, a més d’oferir altres activitats culturals, visites guiades, projeccions de pel·lícules, tallers de fotografia per a adults i nens, una obra de teatre i presentacions de llibres. Tot un espectacle pensat per a gaudir de la fotografia en totes les seves vessants.