Els productors locals reivindiquen l'oli del Bruc

El passat 18 de febrer es va celebrar el tercer tast d’olis del Bruc, organitzat per l’ajuntament del Bruc, dinamitzat per Eixarcolant i amb la col·laboració de l’associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat. El molí d’oli de Can Domènec, al bell mig del casc antic, ha estat l’escenari on s’han aplegat un bon nombre de productors i visitants que han volgut tastar olis elaborats a partir de diferents varietats.

En aquesta edició han participat quinze productors, dels quals, onze són del municipi del Bruc. Després del tast i la valoració per part del públic assistent, els tres finalistes han estat: primer, Can Pascual, amb la varietat palomar; segon, Cal Mestre Xic, arbequina i palomar, i tercer, amb la varietat vera, Masia Can Viver de Bigues i Riells.

Un acte lúdic i distés, que apropa la feina que fan els pagesos als ciutadans, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus productes i, sobretot, posar en valor l’ofici de l’agricultura.

Per aquest motiu, els pagesos del Bruc s’han unit i han creat recentment l’Associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat, per a realitzar accions conjuntes per a la promoció dels seus productes i perquè “volem ajudar a fer viable que hi hagi una venda més amable i més justa per a totes les parts. Volem que sapigueu d’on vénen les coses que us mengeu i com costa fer-les”. Els membres de l’associació volen posar l’accent en que “si tots anem plegats, si tots ens ajudem, serem més forts per fer front als greus problemes i les moltes adversitats amb què ens trobem cada dia en aquest món tan menystingut com és el de la pagesia”.

L’entitat ha creat una pàgina web on recullen informació de tots els productors locals, tant els d’oli com els d’altres productes com horta, vedella, pollastre penedesenc, ous, cervesa artesana, vins i caves.