Les nevades, seguides de les temperatures més baixes de l'hivern a l'Anoia

El quart episodi de nevades d'aquest hivern va deixar dilluns i dimarts els gruixos més importants recollits aquest any. La previsió de cara a les properes jornades és de moment temperatures més suaus a l'espera de possibles canvis de temps que poden tornar a arribar el proper cap de setmana i la setmana vinent.

L'Anoia es llevava dilluns amb un avís de neu del Servei Meteorològic de Catalunya de cara a la tarda. Els mapes indicaven ruixats dispersos al llarg de la tarda amb una cota de neu que havia d'anar baixant dels 800 metres als 600 i fins i tot acabar sent 400. Finalment al migdia es van desenvolupar nuvolades al Prepirineu, no previstes pels models meteorològics, que van facilitar la formació de núvols i l'arribada de precipitacions generalitzades a la comarca. La neu va deixar gruixos de 2-3 centímetres a la zona de la Llacuna, enfarinada a les parts elevades de Montbui, 6 centímetres a Pujalt, 5 a Rubió, 3 a Calaf i 3 a les Pinedes de l'Armengol. Bona part de la comarca, encara que fos de forma feble, va veure els flocs de neu. Després, va arribar el fred que va portar a molts punts de la comarca a les temperatures més baixes del que portem aquest hivern. Dimarts, eren 8 graus sota zero als Prats de Rei, un grau més a Calaf i a la Llacuna, 6 sota zero a l'Observatori de Pujalt i a Rubió, 5 sota zero a la Panadella, 4 sota zero a Montbui i Òdena, tres sota zero  a Igualada i 2 graus negatius als Hostalets de Pierola.

 

La neu va arribar l'Anoia uns minuts abans de les 5, a l'Observatori de Pujalt, Calaf i poblacions properes. Abans de les 5 ja s'havien observat alguns primers ruixats dispersos en altres punts de la comarca de forma puntual. Amb l'arribada de les precipitacions pel nord va anar caient la temperatura en picat arreu. En el cas de l'Observatori de Pujalt la temperatura va baixar dels 6 graus positius als 0 en 40 minuts. La neu va començar a enfarinar l'Alta Anoia i després va anar arribant a altres parts de la comarca, zona de la Llacuna, el Bruc... a la vegada que anava baixant la cota de neu. Es va veure nevar fins els 400 metres tot i que per sota també es va observar aigua neu a Igualada i Capellades. La cota a on va agafar la neu es va situar en general per sobre dels 500 metres tot i que per sota també es va poder observar algun petit rastre dimarts al matí. Ara, s'esperen temperatures més suaus, tot i que hi podrien haver nous canvis de temps a partir del cap de setmana.