Comença la 15a edició del Festival Zoom amb algunes novetats

Del 21 al 26 de novembre tindrà lloc la 15a edició del Festival Zoom, a Igualada i Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat espanyol i d’arreu del món.

El certamen, que enguany celebra 15 anys, pre-estrenarà les 8 pel·lícules que conformen la Secció Oficial. El film que obrirà enguany el Festival Zoom és “El Nom” (Espanya, 2017), dirigida per Joel Joan. En aquesta secció també comptarem amb “Charité” (República Txeca, 2016) de Sönke Wortmann, “Vida Privada” (Espanya, 2017) de Sílvia Munt, “Els Fills del Sol” (Espanya, 2016) de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol, “Memo” (Hongria, 2016) d’István Tasnádi, “Wunschkinder” (Alemanya, 2016) d’Emily Atef, “In arte Nino” (Itàlia, 2016) de Luca Manfredi i “De la ley a la ley” (Espanya, 2017) de Sílvia Quer.

Zoom Series
Un any més Movistar+ col·labora amb el festival dins de la secció Zoom Series. Es projectaran dos capítols de la sèrie original de Movistar+ “La Zona”, creada per Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo que narra els esdeveniments que passen tres anys després d’un gran desastre nuclear al nord d’Espanya, amb la participació d’actors com Eduard Fernández, Álvaro Cervantes, Emma Suárez, Juan Echanove, Carlos Bardem, entre altres.
El Festival Zoom també pre-estrenarà els dos primers capítols de la sèrie “Vergüenza”, protagonitzada per Javier Gutiérrez i Malena Alterio, una divertida comèdia sobre una parella que sempre acaba sentint vergonya de les seves situacions.

“La zona”, la nova sèrie de Movistar +.

A més es parlarà sobre el nou programa de #0 “La Búsqueda” dins d’una sessió Zoom Class. Aquesta proposta de Movistar+ ens mostrarà indrets remots, de difícil accés i molts cops inexplorats de la mà de Diego Cortijo, un policia nacional que ha realitzat expedicions a Paititi (Perú), Yonaguni (Japó), Xibalba (Mèxic) i Thule (Groenlàndia).

Per als més petits i per als joves
Per als més petits, el festival programa dins la seccció Zoom Kids l’adaptació en animació de la novel·la d’Antoine de Saint-Exupéry. Enguany 8 municipis de l’Anoia comptaran amb aquesta sessió escolar. S’incorporen als municipis on ja es feien projeccions, els Prats de Rei, Castellolí i Capellades.

A la secció Zoom Jove comptarem amb els curtmetratges i websèries produïdes i dirigides per joves promeses com “Cucli” de Xavier Marrades, “El Atraco” d’Alfonso Díaz, “Identity Parade” de Gerard Freixes, “Ihesa” d’Alejandro Díaz Castaño, “Les bones nenes” de Clara Roquet, “ROL” d’Hammundi Al-Rahmoun Font, “Time Lapse” de Christian Avilés i es projectarà el primer capítol de la segona temporada d’”Amigos de Sangre 2″, guanyadora de la sessió de pitching del Saló del Cinema i les Sèries de L’Hospitalet de Llobregat 2017.

Produccions locals
Un any més el certamen aposta per promoure la creativitat i el talent local al Zoom KM0, amb “Maquis” del Grup de recreació històrica de la Guerra Civil Espanyola, “El sitio de los sitios” de Natalia Cabral i Oriol Estrada, “Natasha” de Bernat Enrich i Dan Ortínez i “Ramé” d’Oriol Segon i Mariona Usón.

Zoom Trendy, la secció que presenta les produccions més novedoses del sector, tindrà “Ánima” de Daniel Dou, “Apinas 50è aniversari 360º, una experiència immersiva” de De Verité Produccions i “OPUS” de Michael Kovich Jr., la primera minisèrie de 360º a Amèrica del Sud.

Zoom Especial Auga, la secció que col·labora amb l’Aula Universitària per a Gent Gran d’Igualada, projectarà el documental “Peret i l’origen de la rumba catalana” de Carles Prats, produït per TV3.

Showcase de Pilots de ficció
Per quart any consecutiu la revista online Serielizados i el Festival Zoom s’uneixen per a organitzar una nova edició del Showcase de Pilots de Ficció, a Barcelona, a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i la Fàbrica Moritz. Una aposta per donar visibilitat a la ficció més interessant i apropar els nous creadors a la indústria audiovisual que enguany ha seleccionat els pilots “A todo riesgo”, de Bruno Martín (Dr. Diablo), “Berlineses” de Pedro Deltell, Paula Galimberti i Gonzalo Piñán, “Carlinos”, la serie de Oriol López, “Clito” de Pol López, “Kim amb K” de Oriol Cervera y “Amigos de Sangre 2” de Guillermo Peláez. Durant la tarda tindrà lloc un meet the expert amb els pilots seleccionats, una masterclass oberta de Roger Coma i una gala final amb la projecció dels pilots i l’entrega de premis dels projectes guanyadors del programa de betevé “Tube d’Assaig”.

Premi d’honor per a Àngel Casas

En aquesta 15a edició, el Zoom reconeixerà amb el Premi d’Honor la trajectòria del periodista Àngel Casas i el Premi Tu ets la tele al programa de televisió Saber y ganar. Casas és una de les cares més conegudes de la petita pantalla de casa nostra, protagonista de programes com Àngel Casas Show, Un dia és un dia, Tal Cual, Temps era Temps o Senyores i Senyors, i compta amb 2 Premis Ondas, 3 TP i una Antena de Oro. D’altra banda, el Zoom premia el concurs en antena més veterà de la televisió, Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado que des de fa 20 anys s’emet diàriament i que ja compta amb més de 5.000 episodis.

Premi Auguri Sita Murt per a Bruna Cusí

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, el rebrà l’actriu catalana Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón Estiu 1993. Cusí ha treballat també al film d’Agustí Villaronga Incerta Glòria o a les sèries Polseres Vermelles, Cites, El cor de la ciutat, entre d’altres. El Premi a la Millor Sèrie Espanyola és per a la producció de TV3 i Mediapro Nit i Dia, creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran i protagonitzada per Clara Segura.

El Zoom aposta pels nous talents

La principal novetat d’aquesta edició és la creació del Talent Campus de Formats de Televisió, una estada formativa per desenvolupar idees pròpies de nous formats per a televisions o altres canals, amb la col·laboració de professionals del sector. Els participants podran assistir a les Zoom Class matinals impartides per professionals de la televisió i a sessions tutorials personalitzades a les tardes, entre el 22 i el 25 de novembre.

En aquest campus s’analitzaran, debatran i treballaran amb els tutors Toni Marin i Àlex Solà les propostes creatives presentades per ajustar-les a la realitat del mercat amb l’objectiu de confeccionar una guia que segueixi els estàndards de la indústria i que estigui preparada per compartir amb productores o mitjans de comunicació.

Les Zoom Class tenen la voluntat de potenciar el talent jove i enguany s’aposta pels formats televisius, amb ponents professionals del sector en actiu amb gran experiència. Enguany seran Joc de Cartes (combinació innovadora d’elements del concurs culinari amb els del docu-reality), La búsqueda, (programa de Movistar+ sobre les expedicions del policia Diego Cortijo), Certamen Curts VOC Òmnium Cultural, Si fueras tu (websèrie amb un innovador format), una classe sobre El foraster i This is opera, una altra sobre les claus del format i la trajectòria de Saber y Ganar i la Zoom Class A la puta strasse. 2º Acto (experiència d’una producció alternativa, des de la idea d’un documental al resultat final), que es farà a Vilanova del Camí.

 

Font:VeuAnoia.cat