Ferrocarrils posa en funcionament un nou aparcament segur per a bicicletes a l'estació d'Olesa de Montserrat

Amb aquest, FGC ja compta amb bicitancats a vuit estacions de la línia Llobregat-Anoia i a tres de la Barcelona-Vallès

La disponibilitat de places lliures es pot consultar a través de la pàgina web i de l’aplicació per a mòbils d’FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en servei un nou bicitancat a l’estació d’Olesa de Montserrat, amb capacitat per a 14 bicicletes, amb la voluntat de potenciar una mobilitat més sostenible a través del foment de la intermodalitat tren-bicicleta.

El funcionament d’aquest nou bicitancat és el mateix que el de la resta d’instal·lacions d’aquest tipus que hi ha actualment a diferents estacions de Ferrocarrils. Estan operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i disposen d’un sistema de control automatitzat a través de l’aplicació mòbil PVerde. A més, el sistema és interoperable i obert, de manera que podrà ser compatible amb futurs títols de transport. Actualment, el servei és gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament. La disponibilitat de places es pot consultar a través de la pàgina web de Ferrocarrils i de l’aplicació per a mòbils.

Amb aquest nou aparcament, Ferrocarrils posa a disposició de les persones usuàries onze bicitancats, vuit a la línia Llobregat-Anoia i tres a la Barcelona-Vallès, que sumen un total de 291 places d’aparcament segur. Concretament, a les estacions d’FGC de Piera, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Bellaterra, Vilanova del Camí, Can Feu | Gràcia (Sabadell), Martorell Enllaç, Sant Vicenç de Castellet, Pallejà, Valldoreix i Olesa.

Aquestes places se sumen a les 150 que FGC ja tenia a les estacions de Sarrià (Biciestació), Sant Boi, Universitat Autònoma, Terrassa Nacions Unides i Sabadell Nord. D’aquesta manera, actualment, Ferrocarrils té una oferta global de 441 aparcaments per a bicicletes amb sistemes de seguretat al costat de les estacions.