Fira Verd de Carme

23a Fira de floristeria, jardineria i complements de Carme

Carme està situat al bell mig d'una vall formada per la riera que porta el nom del poble amb un clima benigne, de temperatures suaus, i predomini del cultiu de cereals i horts a peu de riera. Al llarg de la seva història, l'aigua ha configurat l'economia del municipi i l'ha dotat d'un extens patrimoni natural i ha definit el seu singular paisatge. D'aquí, la Fira Verd, una fira singular i única on el visitant pot gaudir d'una trobada en què les flors, les plantes, el paisatge i el territori són els protagonistes

Firaverd és una fira relacionada amb l’entorn paisatgístic de Carme , condicionat per la flora i el curs de la riera. La privilegiada situació de Carme constitueix un marc incomparable per celebrar aquesta mostra de vivers, floristes i experts en jardineria d’arreu de la comarca . Més d’una trentena de firmes expositores confien en aquesta proposta especialitzada.

Des de l’any 2008 se celebra també una singular mostra d’artesania de fibres naturals i d’antigues activitats del bosc i la natura, amb presència de demostracions d’oficis com filadora de fus manual, filadora de roda mecànica, teixidora, trementinaire.

En aquesta edició es pretén fer un gir cap a la singularitat de la Fira i apostar per tot allò que sigui de proximitat i que creï complicitats amb el territori proper. Per aquest motiu, es podrà gaudir d’una mostra de productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena (PACO). També hi haurà un sector d’artesania de proximitat on podrem trobar el treball d’alguns artistes i artesanes del col·lectiu “La Tribu Anoia”.

Per a més informació, podeu consultar el programa sencer de l’esdeveniment a la pàgina web de l’Ajuntament de Carme.