La iniciativa ‘Igualada sobre rodes' proposa, aquest diumenge, una matinal ciclista al Parc Central oberta a tothom

Sortides amb BTT i bicicleta de carretera, la SuperCup Youth, l’Ebike Tour Anoia i la primera cursa popular infantil, entre d’altres, farciran aquesta matinal

Aquest diumenge, 1 de maig, Igualada viurà una jornada oberta i familiar plenament dedicada a la bicicleta. Tal i com ha explicat aquest dimecres la tinent d’alcalde d’Esports, Patícia Illa, la iniciativa Igualada sobre rodes “inclourà un seguit de propostes, tant esportives com lúdiques, que volen implicar la ciutadania en l’ús de la bicicleta, sigui quina sigui la seva edat”. L’esdeveniment l’impulsen el Consell Esportiu de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada.

L’escenari de la jornada serà el Parc Central, on es desenvoluparan totes les activitats. A les 8:30 i a les 8:45h es donarà la sortida, respectivament, a una sortida amb bicicleta de carretera i una altra amb bicicleta de muntanya, obertes als adults que vulguin recórrer en grup les carreteres i corriols de la comarca. Les organitzen els Amics Ciclistes de l’Anoia i els BTTerus UEC Anoia.

A les 9h es disputarà la segona cita BTT de la SuperCup Youth, un campionat de promoció dels esports outdoor que s’adreça als més joves i que farà escala a Igualada després de passar per Santa Susanna i abans de fer-ho a Vic, al maig, i a Girona, al setembre.

També a partir de les 9h es donarà la sortida de la segona i última etapa de l’Ebike Tour Anoia, la cita no competitiva que permetrà, durant aquest cap de setmana, gaudir dels millors paisatges de la comarca, el patrimoni, les viles i la gastronomia, ja sigui damunt d’una BTT elèctrica o d’una BTT convencional.

A les 11:30h començarà la 1a Cursa Popular ciutat d’Igualada de BTT –en categories Mini, Benjamí, Aleví, Cadet i Infantil– al nou circuit permanent que s’ha instal•lat a tocar del Parc Central i, allà mateix, a les 13:30h, es farà una exhibició de biketrial. Cal destacar que a partir de l’endemà, dia 2 de maig i durant tot el mes, les escoles de la ciutat s’aniran desplaçant fins aquest circuit per practicar-hi esport sobre dues rodes.

La jornada acabarà al migdia, amb música en directe al mateix parc, amb un vermut per als participants en l’Ebike Tour Anoia i amb el lliurament d’una bossa d’obsequis per als més menuts que hagin pres part en aquesta matinal.

Patrícia Illa ha convidat tothom a participar “en una jornada que ens permetrà gaudir del fantàstic entorn natural que tenim a Igualada i comarca i, al mateix temps, conscienciar els i les més joves dels valors que suposa la pràctica del ciclisme, tant des del vessant esportiu i de la pràctica de l’activitat física, com del de la sostenibilitat en els desplaçaments”.

La informació detallada de cada activitat i les inscripcions es poden consultar al web del Consell Esportiu de l’Anoia www.ceanoia.cat.