La tercera edició de l'E-bike Tour Anoia consolida la comarca com a destinació cicloturística sostenible i slow

Més 250 participants han descobert l’Anoia damunt la bicicleta i han gaudit dels seus paisatges, patrimoni cultural, riquesa natural i gastronomia

El passat cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, va tenir lloc l’E-bike Tour Anoia, la iniciativa esportiva no competitiva i de promoció turística que permet recórrer els indrets naturals i patrimonials més simbòlics de la comarca i, al mateix temps, gaudir de la gastronomia autòctona. En aquesta ocasió han estat 250 els participants que, damunt les seves bicicletes tant elèctriques com convencionals, han gaudit de l’experiència.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez, també va participar en la iniciativa damunt la bicicleta i assegura que “l’Anoia pot ser el destí de referència per l’E-bike a Catalunya, perquè ho té tot; paisatges, patrimoni, història, gastronomia, allotjament i una completa xarxa de serveis auxiliars”. Gutiérrez afegeix que “volem ser la tercera destinació cicloturística a Catalunya i, amb esdeveniments com aquest, estem donant a conèixer entre els amants de les bicicletes elèctriques una comarca acollidora, atractiva i disposada a rebre’ls en qualsevol moment de l’any”.

En les dues jornades de l’esdeveniment s’han visitat indrets destacats com la futura Via Blava de l’Anoia, els camps d’oliveres als peus de Montserrat, el modernisme rural dels Hostalets de Pierola, el castell de La Pobla de Claramunt o la riera de Carme, entre d’altres.  

L’E-bike Tour Anoia l’impulsen el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada,  enguany amb la col·laboració dels ajuntaments del Bruc, Els Hostalets de Pierola i La Pobla de Claramunt, així com el suport de Diputació de Barcelona. És una forma activa, dinàmica i original de viure la vida a l’aire lliure, una proposta d’activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica, que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori.