Es prorroguen una setmana les restriccions anticovid, amb petits canvis

Publicat l''Annex al DOGC amb la  RESOLUCIÓ SLT/2921/2021, de 29 de setembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.que pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya publicades la setmana passada.
La nova resolució, que entrarà en vigor aquest dijous 30 de setembre i té una vigència de vuit dies, introdueix novetats en els àmbits de la restauració i la celebració de competicions esportives a Catalunya.
Al sector de la restauració, es permet que hi hagi 10 persones per taula a l'interior dels establiments • L'aforament a les competicions esportives s'amplia fins al 60% a l'aire lliure i al 40% en espais tancats
La resta de mesures vigents segueixen intactes
L'Associació  recorda que seguim en pandèmia i que cal continuar respectant totes les mesures de seguretat sanitària per la nostra salut i la de la resta de la ciutadania

El govern de la Generalitat ha decidit prorrogar les mesures de restricció anticovid una setmana més, fins al 8 d'octubre. Malgrat això, ha afegit dues novetats relacionades amb el sector de la restauració i de les competicions esportives:

  • A la restauració es passa de 6 a 10 persones per taula a l'interior dels establiments.
  • A les competicions esportives s'amplia l'aforament i passa a ser del 60% a les que es realitzen a l'aire lliure i del 40% a les que es fan en recintes esportius tancats.

La resta de mesures anticovid continuen igual una setmana més. Repassem les més destacades:

  • Ús de mascareta obligatori per als majors de 6 anys en espais tancats i en els oberts molt concorreguts (on no es pot mantenir la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres)
  • En bars, hotels i restaurants l'aforament a l'interior és d'un 50% i a l'exterior no hi ha límits, sempre que es respecti la distància entre taules i comensals. Els seus locals poden obrir de forma ininterrompuda des de les 6h del matí fins a la 1h de la matinada.

  • Els espais interiors d'oci nocturn segueixen tancats. Només es permet obrir els espais exteriors. No es permet el ball a la pista. Els espais exteriors poden obrir fins a les 3 de la matinada.

  • Comerços: comerç minorista, centres comercials i mercats no sedentaris mantenen el límit de 70% d'aforament i el tancament a les 0.30h com a màxim.
  • Activitats culturals: cinemes, teatres, biblioteques, etc tenen un límit de 70% de l'aforament. L'hora de tancament són les 0.30h L'assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l'aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d'accessos i assignació prèvia de seients. Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, amb espais perimetrats i seients assignats. El públic ha d'estar assegut, també a concerts i festes populars.
  • Educació: a les universitats, les activitats teòriques presencials poden tenir un aforament del 70%, mantenint la possibilitat de fer-les de forma telemática.

  • Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de  convivència, ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments a l'aire lliure de caire multitudinari

  • Està prohibit el consum de begudes i alcohol a la via pública

A banda d'això, es continua recordant que seguim en pandèmia i que cal respectar les  mesures de seguretat sanitària  per lluitar de forma efectiva contra el coronavirus, per la nostra salut i la de tota la ciutadania: mascareta a  llocs  d'ús obligatori, rentat de mans i ventilació freqüent dels espais tancats; distància de seguretat amb la resta de la població, etc.