S'aprova el projecte d'adequació del NEAN-Parc prehistòric de Capellades

El NEAN‐Parc Prehistòric de Capellades és un equipament de l’Ajuntament de Capellades configurat a l’espai anomenat Cinglera del Capelló.

Aquest projecte va néixer amb els objectius de protegir el patrimoni natural i arqueològic, de posicionar Capellades com a punt de referència en la recerca arqueològica paleolítica i com a centre de divulgació del coneixement de la prehistòria del país i de consolidar el municipi com a destí turistícocultural.

Aquest mes de setembre el ple de l’ajuntament de Capellades ha aprovat per unanimitat el proper pas per avançar en l’objectiu final que el projecte esdevingui una realitat.

Tal com explica l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, “aquest és un projecte de país i de tots els capelladins. Amb la suma dels anys s’ha anat fent un seguit d’inversions que ara necessiten d’un esforç econòmic més. Hi destinem 404.000 euros per executar un seguit de propostes que ens han de permetre aconseguir obrir definitivament el NEAN-Parc Prehistòric de Capellades”.

En aquest projecte es treballa en 3 línies diferents. La primera són un conjunt de millores i actuacions al jaciment arqueològic de l’Abric Romaní i en el recorregut per la Cinglera del Capelló, com ara la senyalització explicativa, obres a l’edifici d’immersió temàtica, reordenació del conjunt vegetal de tot l’espai o millores a l’accés a l’itinerari des del camí de la Font de la Reina entre d’altres.

La segona línia d’acció millora la seguretat a la Ronda del Capelló substituint la barana actual per una no escalable.

Finalment el tercer objectiu incidirà en els equipaments. Així es preveu la creació d’un aparcament per a autocaravanes, millorar l’edifici de dotacions habilitant-hi un espai de restauració i arreglar les escales de sortida del recorregut del Parc cap a aquest edifici.

La sessió d’aquest mes ha fet l’aprovació inicial del projecte i obre la licitació per tal que les empreses interessades puguin començar a fer les seves ofertes.