El DOGC publica les noves mesures vigents fins el 29 de març

El DOGC d’avui, 13 de març de 2021, publica la RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Us recordem els trets més destacables:

MOBILITAT

Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, que es produeixin per algun dels motius especificats al punt 2 d’aquesta Resolució. 

Es permet l'entrada i sortida de persones de cada comarca només en els casos exceptuats a l'apartat 2.1 i quan les persones que integren la bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la comarca on resideixen habitualment, sempre que es mantingui la integritat de l'esmentada bombolla i es compleixin les mesures relatives a reunions i trobades familiars i de caràcter social d'acord amb l'apartat 8.

Es recomana que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència.

El concepte de bombolla fa referència a un grup de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat.

La bombolla de convivència fa referència al grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l'aïllament social. El grup ha de ser tan estable com sigui possible.

MESURES DE RESTRICCIÓ DE LA MOBILITAT NOCTURNA

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores.

S'exclouen d'aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar adequadament

REUNIONS LABORALS

Es poden celebrar activitats laborals de més de 6 persones en els hotels, aplicant i respectant el 50% de l’aforament màxim permès i totes les mesures de seguretat i higiene requerides.

Continua suspesa la celebració presencial de congressos, convencions i fires comercials. (apartat 8)

TROBADES FAMILIARS

Les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com privat, es permeten sempre que no se superi el nombre màxim de sis persones, llevat que es tracti de convivents.

No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Tanmateix, en aplicació de la declaració d'actuacions coordinades en salut pública enfront de la COVID-19 acordades en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del 10 de març de 2021 amb motiu de la festivitat de Sant Josep i de la Setmana Santa de 2021, a partir del dia 26 de març de 2021, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social en espais públics tancats s'han de limitar a un màxim de quatre persones, llevat que es tracti de convivents, i en espais privats s'han de limitar a convivents.

VIGÈNCIA I ENTRADA EN VIGOR

Aquesta Resolució entra en vigor el dia 15 de març de 2021.

La durada de les mesures previstes en aquesta Resolució s'estableix fins a les 00:00 hores del dia 29 de març de 2021, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que s'hi contenen

 

Cóm afecta a l'Hostaleria i la Restauració? (apartat 14)

1. Allotjaments

Pel que fa a l’afectació concreta sobre l’activitat hotelera no hi ha novetats. 

Aforaments permesos: 

Les zones comunes dels hotels continuen habilitades al 50% de la seva capacitat.

En els espais de restauració es poden produir els següents supòsits:

- espai de restauració només per clients allotjats a l’hotel: aforament al 50% + mesures de seguretat establertes.

- espai de restauració per clients allotjats + clients no allotjats: aforament al 30% + mesures de seguretat establertes (salvo que es disposin en espais diferenciats i separats).

- 100% Terrasses: terrasses sense limitació específica d’aforament, però mantenint la distància entre taules i senyalització a terra

Servei de Restauració dels Hotels

Horari:

Atenció al client allotjat

- El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 17:00 hores. Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquesta franja horària.

- Sopars - Fins a les 22:00 hores

Atenció al client no allotjat

- El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 17:00 hores. Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquesta franja horària.

Servei de recollida i lliurament a domicili

- Servei de recollida des de les 6:00 hores fins a les 22:00 hores

- Servei de lliurament a domicili des de les 6:00 hores fins fins a les 23:00 hores

La restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport no resta subjecta a cap franja horària.

Mesures:

- Sempre a taula

- Màxim grups de 4 persones per taula, o bombolles de convivència (sense límit)

- Distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules diferents

- Distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte persones de la bombolla de convivència

- Ventilació: L’annex 1 d’aquesta Resolució estableix els paràmetres pertinents que s’han de complir per la ventilació dels espais.

2. Restauració

Pel que fa a l’afectació concreta sobre l’activitat de Restauració, tampoc hi ha novetats. 

Aforaments permesos: 

- 30% interior de l'establiment

- 100% Terrasses: terrasses sense limitació específica d’aforament, però mantenint la distància entre taules i senyalització a terra

Horari d'activitat (franges horàries)

- El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 17:00 hores. Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquesta franja horària.

- La restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport no resta subjecta a cap franja horària.

- Aquesta franja horària no és aplicable als serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social, per a les persones usuàries del servei

Servei de recollida i lliurament a domicili

- Servei de recollida des de les 6:00 hores fins a les 22:00 hores

- Servei de lliurament a domicili des de les 6:00 hores fins fins a les 23:00 hores

Mesures:

- Sempre a taula

- Màxim grups de 4 persones per taula, o bombolles de convivència (sense límit)

- Distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules diferents

- Distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte persones de la bombolla de convivència

- Ventilació: L’annex 1 d’aquesta Resolució estableix els paràmetres pertinents que s’han de complir per la ventilació dels espais.

Roman suspesa l'obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Actes religiosos i cerimònies civils

-Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments (…) han de limitar l'assistència al 30% de l'aforament i amb un nombre màxim de 500 persones, i garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

- Aquestes activitats, si es desenvolupen de forma estàtica, a l'aire lliure o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades indicades a l'annex 1, i sempre que, tant les que es desenvolupen a l'aire lliure com en espais físics tancats, també garanteixin les mesures de control d'aglomeracions indicades a l'annex 2, poden obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 1.000 persones.

-Els titulars de les activitats han de presentar una declaració responsable al departament competent en matèria d'afers religiosos i a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui l'espai de l'activitat prèviament al seu desenvolupament, en la qual s'informarà de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l'aire i dels controls d'accessos i mobilitat, donant compliment a les condicions establertes als annexos 1 i 2.

-En la declaració haurà de constar l'empresa o personal de manteniment habilitat d'acord amb el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis, que garanteix que l'espai disposa d'una ventilació adequada als criteris establerts a l'annex 1. 3.

-La realització d'aquestes activitats ha de subjectar-se a les mesures establertes en el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. Els seus horaris han de respectar les limitacions de mobilitat nocturna establertes a l'apartat 5.

Activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives

-En el cas dels locals o establiments amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a sales de concert, cafès teatre o cafès concert els són aplicables les limitacions assenyalades al paràgraf anterior, i no es permet que s'hi dugui a terme el servei de bar.

-Pel que fa als establiments o locals amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a restaurants musicals els és d'aplicació el que s'estableix en relació amb les activitats d'hostaleria i restauració a l'apartat 14.

Activitats relacionades amb el joc

. Els locals i els espais en què es desenvolupen activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir al públic amb una limitació de l'aforament al 30% de l'autoritzat i un màxim de 100 persones. S'ha de garantir la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d'instal·lacions tèrmiques d'edificis.

La disposició dels clients ha de limitar els grups a un màxim de sis persones i amb la distància física de dos metres entre diferents grups. S'han d'establir sistemes de control de fluxos en els accessos i les zones de mobilitat que evitin les aglomeracions i donar compliment a les mesures previstes al pla sectorial dels establiments del joc aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Quan, a més de les condicions establertes a l'apartat anterior, les activitats compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades indicades a l'annex 1 per a tots els espais i locals oberts al públic i es garanteixin les mesures de control d'aglomeracions indicades a l'annex 2, poden obrir respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

El desenvolupament de les activitats en aquestes condicions requereix la presentació per part dels titulars de les activitats d'una declaració responsable al departament competent en matèria de joc i a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui l'espai de l'activitat prèviament al seu desenvolupament, en la qual s'informarà de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l'aire i dels controls d'accessos i mobilitat, donant compliment a les condicions establertes als annexos 1 i 2.

En la declaració haurà de constar l'empresa o personal de manteniment habilitat d'acord amb el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis, que garanteix que l'espai disposa d'una ventilació adequada d'acord amb els criteris establerts a l'annex 1.

Roman suspesa l'obertura al públic dels serveis complementaris de bar i de restauració en els salons de jocs, casinos i sales de bingo