JA FA UN ANY.... TERRIBLE ANIVERSARI !

El dia 9 de Març del 2020 la Consellera d’Empresa i Coneixement ens convocava als agents turístics de Catalunya a una reunió per informar-nos de la  de la situació de la “grip” que estaven patin a Itàlia i Àsia. Ens van informar mitjançant gràfics i xifres com afectaria, i, fins quan duraria la epidèmia. Es d’agrair la voluntat de la Consellera Chacón la velocitat de reacció per tal d’informar-nos al sector. Però es totalment reprovable la manca de coneixement del Govern del que realment estava passant; no es admissible que ens diguessin que era una grip forta i que moririen “uns quants més que altres anys”.

El dia 11 de Març la Generalitat va publicar les primeres mesures per lluitar conta la Covid 19.

El dia 12 de març ens tancaven perimetralment a la Conca d’Òdena i és en aquest moment que comencem a veure el precipici que s’obria davant nostre, sense ser-ne del tot conscients de la gravetat de la situació a la que ens enfrontàvem.

Ja fa una any... de la incertesa, dels dubtes, de les pèrdues de familiars i amics. El precipici econòmic i moral en el que hem caigut és enorme. La vida en una any ens ha canviat tant que sembla que n’hagin passat deu. La decepció amb els que ens governen ha estat enorme; no han estat a l’alçada. Soc conscient de la dificultat de dirigir una Societat en una situació que no té res de normal, però he tingut la sensació de que no han estat al nostre costat, de que no ens han escoltat, i això ha provocat una immensa decepció, una ràbia continguda, una sensació de desemparament i una enorme incertesa pel futur més immediat.

La part positiva d’aquesta maleïda pandèmia es que ens ha unit, ha fet que patíssim i que treballéssim més intensament i més units que mai. Ens hem adonat de la importància de relacionar-nos, d’abraçar-nos, de poder fer companyia a un malalt, i poder acomiadar-lo. En definitiva, ens ha reforçat la part afectiva que a vegades havia quedat en segon terme pel ritme de vida que patíem.

El tancament dels nostre negocis ha posat en valor el servei social que prestem a la societat, i ha provocat un buit important en la relació sòcio-afectiva entre les persones. Hem hagut de renunciar al nostre costum de relacionar-nos, al bar, a l’hotel, al restaurant, a la discoteca, amb els amics, la família, ò amb els clients. Poc a poc anirem recuperant-nos i podrem tornar a oferir la nostra hospitalitat i servei a la societat.

Reclamo la participació de tothom en les mesures sanitàries contra aquesta maleïda pandèmia. Només si tots hi posem de la nostra part ho aconseguirem. Hi estem a prop; no defallim. Cal poder tenir un futur millor i més humà.

 

Igualada, 9 de Març de 2021.

Pere Santos i Burón

President de la Federació Intercomarcal de Restauració i Turisme

President del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia.