L'AJUNTAMENT D'IGUALADA SUSPÈN LA FESTA MAJOR 2020

L’Ajuntament d’Igualada ha decidit, en la reunió de la Junta de Govern d’aquest dilluns, suspendre la Festa Major d’aquest any com a mesura de prudència, atesa la situació sanitària que viu Catalunya. Es tracta d’una decisió que no ha estat senzilla, però és una decisió molt meditada.

Aquest mateix dilluns, el President de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat que el país viu els dies més importants de l’estiu per evitar retornar a la situació que vam viure a l’abril. En aquest context, i tot i destacar i insistir que actualment la situació sanitària a Igualada està controlada, l’Ajuntament no vol fer res que, involuntàriament, pugui contribuir a perjudicar l’evolució positiva que, amb tant sacrifici col·lectiu, hem aconseguit portar fins ara.

La decisió està en consonància amb la de la resta de municipis de la Conca d’Òdena, amb els quals mantenim, des del primer moment, la màxima unitat d’acció, i que també han decidit suspendre les respectives festes majors.

La suspensió s’ha decidit després d’haver treballat intensament en la preparació d’una festa major segura. La setmana passada es va tancar el programa per fer una festa major simbòlica, que incloïa només el 20% de les activitats habituals i que evitava les aglomeracions i preservava les garanties necessàries. El programa va ser estudiat i avalat per experts en protecció civil de Catalunya. Era, per tant, un programa segur, però tot i això hem fet prevaldre el principi de prudència.

Igualada i la resta de la Conca d’Òdena han patit molt i aquest Ajuntament ha estat sempre responsable a l’hora de gestionar la situació de confinament i de la represa de l’activitat. Aquesta responsabilitat ens ha permès dur a terme, de manera reeixida, activitats puntuals com la nit de Sant Joan, el festival Anòlia o la Nit de Llibres i Flors de la setmana passada. Hem fet aquestes activitats perquè hem tingut la seguretat que es podien fer sense posar en risc la salut de les persones.

Amb el mateix esperit, a pesar de la suspensió de la Festa Major, seguirem treballant per reactivar la ciutat, també en l’àmbit cultural, en què l’Ajuntament d’Igualada ja impulsa un pla de suport al sector, en el marc del qual va ser la primera ciutat catalana a reprendre l’activitat teatral.

Volem agrair la implicació, la col·laboració i la comprensió de totes les persones i entitats que han treballat amb l’Ajuntament per elaborar un programa de la Festa Major adaptat a les circumstàncies que ens toca viure.

Avui anunciem que se suspèn la Festa Major d’enguany, però també comencem a treballar en la preparació de la Festa Major del 2021, que servirà per compensar la tristesa i la decepció que la decisió d’avui pot provocar.