El Gremi d'Hostaleria de l'Anoia subscriu una carta contra el tancament de l'oci nocturn

El comunicat indica que ”la principal problemàtica a erradicar són els botellots, tant en l’àmbit sanitari com el descontrol que suposa”

Davant una nova onada de casos de COVID-19 a Catalunya, la Generalitat ha decidit tancar l'oci nocturn del país. La patronal d'hostaleria denuncia que "això ens aboca a una situació límit" que aboca diverses empreses al tancament. 

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Anoia (GHITA) ha subscrit una carta que firma la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració a propòsit de la decisió de la Generalitat de suspendre les activitats a sales de ball, discoteques i sales de festes. Un comunicat molt dur que acusa l'administració de "no comptar amb el sector ni presentar plans alternatius ni una línia d'ajuts, en un dels àmbits més afectats de l'economia."

Precisament és un anoienc, Pere Santos, qui presideix de la Federació Intercomarcal. El comunicat indica que "els locals d'oci nocturn han estat els primers a aplicar tota la normativa corresponent per ajudar a la no propagació de la COVID-19. Ho han fet posant-hi els recursos necessaris, perquè el lleure nocturn ha estat i és segur. El Govern ens vol fer pagar la seva mala gestió. Ho fan d'amagat, sense parlar-ho amb els principals actors. Treballeu, les administracions, per erradicar focus d'infecció com són els botellots, veritable pandèmia de tots, tant en l'àmbit sanitari com a descontrol que atempta directament al modus vivendi de tota la societat. És la vostra responsabilitat. És la vostra obligació. Us farem costat, no ho dubteu.