Capellades aconsegueix 250.000 euros per al Parc Prehistòric

Capellades rebrà del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 250.000 euros.

El PUOSC és una línia de subvencions de la Generalitat de Catalunya per a inversions amb l’objectiu de cooperar en el finançament de les obres i serveis de competència municipal i és vigent durant el període 2020-24.

El projecte escollit ha estat el del Nean-Parc Prehistòric de Capellades, amb un pressupost final de 465.558 euros i preveu millores i actuacions diverses en el conjunt de l’Abric Romaní i també en el recorregut de la Cinglera del Capelló.

En destaquen accions de millora de l’eficiència energètica i de les condicions de seguretat. Així, la il·luminació de la Ronda serà substituïda per enllumenat Led-EP14 seguint les recomanacions de l’estudi energètic elaborat per la Diputació de Barcelona, i la barana actual deixarà pas a una barana de seguretat no escalable. Finalment el projecte contempla també la creació de places d’aparcament per a diversos tipus de vehicles.

Tot i mostrar-se satisfet amb l’adjudicació, l’equip de govern ha presentat una al·legació per intentar avançar-ne els terminis, ja que la resolució inicial preveu l’execució per al 2023. “Es tracta d’un projecte estratègic no només per a Capellades i el nostre Ajuntament té prou capacitat per finançar la quantitat no subvencionada encara, així que presentarem una al·legació per avançar l’actuació al 2021 –ha manifestat l’alcalde, Salvador Vives-. La Generalitat ha valorat força positivament el projecte –i la prova és que hem aconseguit la màxima quantitat possible per a municipis de les nostres característiques-, així que segur que podrem millorar l’acord”.