Gran participació a la Festa del Pellofa de Calaf

Més d'un miler de persones s'han aplegat aquest dissabte 29 de febrer al carnaval de Calaf en una rua on s'havien inscrit 16 carrosses i 4 comparses

El tret de sortida del carnaval el va donar la cercavila escolar que va tenir lloc el divendres 28 de febrer al matí on hi van participar els dos centres educatius infantils - llar i escola - i que, com a novetat d'enguany, va acabar amb l'espectacle "Que comenci la festa" protagonitzat per Jaume Ibars al pati de l'Escola Alta Segarra.

La nit de divendres, també va estar carregada d'activitats dins l'envelat ubicat al pàrquing de l'antiga serradora amb un torneig de beer pong i la festa dels Súpers, on es proposava als assistents que vinguessin disfressats d'algun dels mítics personatges dels dibuixos animats d'aquest programa de televisió. Tres disc jòqueis: dj Desviades, dj Stop the Drama i Virgi Energy van amenitzar la festa fins ben entrada la matinada. 

Com es tradició a Calaf, el matí del dissabte, la comissió de carnestoltes de La Polseguera va recórrer les botigues de la vila per fer la valoració del concurs de botiguers on van participar una trentena de comerços i on tots ells van rebre un premi.

La rua va ser la gran protagonista de la Festa del Pellofa, amb una gran participació gràcies a les 16 carrosses i 4 comparses inscrites que van aplegar fins a un miler de persones. Les tres reines Pellofa van donar el tret de sortida a la rua i la van seguir durant tot el trajecte des del Casal de Calaf fins a l'envelat. La cercavila que va recòrrer els carrers més cèntrics del municipi va estar marcada per un ambient alegre i festiu carregat de música i balls, a partir de les cançons que sonaven des de les carrosses o les batucades acompanyants i on destacaven les coreografies perfectament assajades per molts dels participants en relació amb els seus personatges. 

D'altra banda, molts altres calafins i calafines també van omplir els carrers de la vila amb les seves disfresses particulars o simplement, per gaudir com a espectadors de la rua i l'ambient carnavalesc. 

En arribar a l'envelat, les Pellofes van tornar a agafar el protagonisme de la festa fent un repàs irònic i pujat de to de l'actualitat municipal i la política general. Tot seguit, van realitzar l'entrega de premis del concurs de carrosses i comparses.

PREMIS RUA DE CARNAVAL

  • Primer premi: La família Addams
  • Segon premi: En Grease Ca't 
  • Tercer premi: Veggi Team 

PREMIS MILLOR COMPARSA 

  • Calaf Punk 

 

Família Addams - 1r Premi
Família Addams - 1r Premi
En Grease Ca't - 2n premi
En Grease Ca't - 2n premi

 

 

Veggi team - 3r Premi
Veggi team - 3r Premi
Calaf Punk
Calaf Punk

 

La festa va continuar amb la XIV Mamada, el corre-bars de Carnaval, amb l'assistència de més 200 persones. Va comptar amb la participació de 6 bars del poble que van oferir un gran assortit de menjar i beure als participants que després van anar a l'envelat per acabar la festa.

Finalment, el multitudinari ball de disfresses de la nit va comptar amb els concerts de l'Orquestra Mitjanit, Sixtus i Dj Markus Wolf. Entremig dels concerts, també es va realitzar un concurs de disfresses. Els premis van ser per: Genis de la llàntia i Apolo 69. 

Veure àlbum al Facebook