AnoiaTurisme treballa per dinamitzar el sector turístic de la comarca amb l'aposta per l'Slow Tourism

El departament de Turisme del Consell Comarcal ha visitat gran part dels municipis anoiencs i alguns dels agents del sector privat vinculats al turisme. Les converses tenen per objectiu, cercar sinergies entre consell, sector privat i iniciatives municipals, els tres agents que conformen l’ens AnoiaTurisme i, entre altres accions, des del consell s’ofereix l’equip tècnic del que disposa el departament de Turisme per aquelles poblacions petites amb menys recursos.

El Departament de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia s’ha reunit des de fa sis mesos amb alguns dels agents turístics privats del territori i vinc-i-cinc municipis de la comarca per conèixer de primera mà, quines iniciatives vinculades al sector turístic s’estan duent a terme, donar a conèixer l’estratègia Slow Tourism per la dinamització econòmica del sector i del territori, i oferir l’equip de professionals del departament a les poblacions que ho requereixin.

Segons Daniel Gutiérrez, conseller de Turisme del departament, l’objectiu de les trobades és conèixer de primera mà els projectes turístics que cada nucli desenvolupa i oferir col·laboració perquè els municipis puguin fer créixer les seves pròpies iniciatives o bé cercar sinèrgies amb altres institucions, com ja passa en projectes com ‘Anoia Terra de Castells’, ‘Valls de l’Anoia’ o ‘OleoTurisme’.

La ronda de contactes iniciada durant la tardor passada s’emmarca en la posada en marxa de l’ens AnoiaTurisme, organisme que agrupa tres actors principals, el mateix Consell Comarcal, els municipis i els agents turístics privats, amb els quals el Consell Comarcal ja hi ha mantingut reunions per trobar ponts de col·laboració i objectius comuns entre el sector públic i el privat. Entre altres agents amb qui s’han mantingut converses, hi ha propietaris de cases de turisme rural, col·lectius d’empresa com la Unió Empresarial de l’Anoia i associacions responsables d’organització d’esdeveniments com FirAnoia, entre altres.

Les trobades van arrencar ara fa mig any i, actualment, les converses s’han produït ja amb més d’una vintena de municipis. Des del departament de Turisme, Gutiérrez valora molt positivament les trobades, perquè “estar al peu del carrer és establir una relació de complicitat i confiança, valors bàsics per avançar en la dinamització turística i fer de l’Anoia una comarca de referència en Slow Tourism”.