IGUALADA SERÀ CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA EL 2022

L’alcalde, Marc Castells, convida les entitats i la ciutadania a participar en aquesta fita i a prepar-la i viure-la conjuntament

La ciutat d’Igualada ha estat designada com a Capital de la Cultura Catalana 2022. En el moment de rebre la comunicació oficial l’alcalde, Marc Castells, ha convidat les entitats i la ciutadania “a participar i a preparar-la i viure-la conjuntament. Espero que, tots plegats, podrem fer realitat una gran capitalitat”.

 
                                               Igualada serà Capital de la Cultura Catalana el 2022

Castells també ha manifestat davant dels mitjans de comunicació que “la capitalitat servirà per fer una mirada al passat i reconèixer tota la gent que ha fet de la nostra cultura és ara i avui; per fer una mirada d’autoestima del present i veure que estem en un moment dolç de la cultura igualadina, però sobretot per projectar-nos cap al futur”.

L’alcalde ha destacat, en aquest sentit, que “la cultura igualadina ha de ser un dels pilars fonamentals de la cohesió de la nostra ciutat i, també, de la construcció d’aquella ciutat amb la qualitat a escala humana que totes les ciutats mitjanes d’aquest país han volen tenir”. I ha afegit que la capitalitat ha de servir, també, per promoure iniciatives d’infraestructures culturals, aspecte en el qual ha subratllat que “la ciutat requereix un nou auditori. Més ben dit, Igualada requereix un auditori, perquè només disposem de l’Ateneu Igualadí, que està sobresaturat i que no reuneix els requisits necessaris per fer-hi determinats grans esdeveniments musicals”

Castells ha insistit que la designació “és una alegria immensa i la volem compartir amb tots els ciutadans i ciutadanes i amb totes les persones que ho han fet possible. Per això hem convocat ja totes les entitats per al dia 18 de març per explicar-los la cronologia i els futurs passos que hem de fer i sàpiguen i coneguin en què consisteix aquesta capitalitat”. Finalment, l’alcalde ha volgut felicitar públicament Lloret de Mar, que ha estat nomenada Capital de la Cultura Catalana de l’any 2023

Projectar la cultura

El president de l’Organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha notificat aquest dilluns la designació a l’alcalde, Marc Castells, i li ha mostrat el convenciment que “la vostra capitalitat cultural serà molt beneficiosa per a la vostra ciutat, per a la cultura catalana i per a la nostra nació”.

L’Organització Capital de la Cultura Catalana destaca que “amb motiu de la seva capitalitat cultural, Igualada té la voluntat de mostrar tot allò que la distingeix a nivell cultural, per palesar la qualitat i la potencialitat del teixit associatiu, de les empreses i dels equipaments. Igualada vol que l’any 2022 la ciutat sigui un aparador que projecti el municipi amb l’objectiu que tots els col·lectius se sentin representats. La intenció és projectar la cultura en general, amb un equilibri de les disciplines artístiques però amb la voluntat de reforçar alguns elements com són la música de cambra, el patrimoni arquitectònic, les arts escèniques i el patrimoni tradicional i popular.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té entre els seus objectius contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes i promocionar i projectar el municipi designat, tant a l'interior com a l'exterior.