La xef del Somiatruites, Mengxin Zhou, premi S. Pellegrino a la Responsabilitat Social

El català Albert Manso, sous xef del Tiquets, representarà la regió Països Ibèrics i Mediterranis -que comprèn Espanya, Portugal, Grècia i Israel- a la Gran Final de Milà el 2020.

Després que els deu joves xefs finalistes mostressin la seva destresa cuinant en directe davant públic i jurat, Albert Manso ha estat proclamat com a guanyador i representant de la regió Països Ibèrics i Mediterranis a la Gran Final de S.Pellegrino Young Xef 2020 que se celebrarà a Milà els dies 8 i 9 de maig de l’any que ve.
 
Entre els 10 finalistes també hi havia la xef del restaurant igualadí Somiatruites, Mengxin Zhou, que tot i no haver aconseguir passar a la final mundial sí que es va emportar el premi S.Pellegrino a la Responsabilitat Social. Seguint el precepte que el menjar és millor quan és el resultat de pràctiques socialment responsables, la reconeguda entitat Food Made Good ha designat a la xef del Somiatruites com la guanyadora d’aquest guardó gràcies a l’elaboració ” la Truita – Schubert “.

La final regional del prestigiós concurs gastronòmic va tenir lloc aquest dilluns a l’hotel W de Barcelona on, al llarg de tota la tarda, els deu finalistes van cuinar la seva proposta per presentar-la finalment davant un jurat d’excepció format pels xefs Henrique Sá Pessoa (Ànima, Lisboa, Portugal), Lucía Freitas (A Tafona, Santiago de Compostel·la), Fina Puigdevall (Les Cols, Olot), Ettore Botrini (Botrini s, Atenes, Grècia) i Orel Kimchi (Popina, Tel Aviv, Israel). Per unanimitat, el jurat va proclamar la seqüència de guatlla i vi de Manso com a guanyador de la vetllada. “És un plat rodó, on ha aplicat tres tècniques diferents però coherents al mateix producte. Un plat rodó “, van explicar.