El Ball de Sant Miquel i els diables participarà a la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya

La Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya servirà per donar el tret de sortida dissabte que ve a la segona part dels actes de programats en el marc de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

Més de 1.000 diables participaran en aquest esdeveniment que tindrà com a escenari diferents punts del casc antic del municipi on es preveu cremar més de mitja tona de pólvora i en el que es preveu que sigui un dels actes de foc més importants que s’han fet mai a les terres de Ponent.

La trobada coincideix a més a més amb el 25è aniversari de la colla local ‘Els Carranquers’. 20 colles participaran d’arreu de Catalunya a la trobada, en què hi haurà més de mil diables participants. Entre les colles convidades, hi haurà el Ball de Sant Miquel i els diables d’Igualada. Recordem que els diables a la ciutat d’Igualada apareixen documentats per primera vegada el 1451, quan es va demanar a Joan d’Aranda de Jorba que deixés un arnés blanc per al Sant Miquel.

El Ball apareix a la Festa Major d’Igualada amb molta continuïtat entre 1851 i 1930 i es recupera finalment l’any 2011. Durant la celebració es cremaran 16.000 carretons i 400 quilos de pólvora, una quantitat similar a la que s’utilitza a l’Aquelarre.