“Arrels” la fira de la conciència, respecte i solidaritat, diumenge al Mercat del Pla de la Masia d'Òdena

Aquest diumenge dia 9 de juny el Mercat del Pla acollirà Fira Arrels, organitzada per l'Ajuntament d'Òdena. Una fira de consciència, creixement, respecte i solidaritat.


Es podrà gaudir d'un munt d'activitats programades, totes elles encerclades amb la finalitat de la fira que no és altre que fer i prendre consciència, començant per un mateix, repercutint en l'altre i projectar-ho a l'entorn.


Així doncs, durant tot el matí hi haurà exposició i venda de productes artesanals, de proximitat, ecològics i de comerç just, entre d'altres. S'hi trobarà difusió i es donaran a conèixer activitats, teràpies i recursos pel creixement personal, i projectes educatius.
La solidaritat també té lloc en aquesta fira, per tant també hi haurà la presència de diferents associacions solidàries fent difusió de la seva causa i ens permetran col·laborar de manera desinteressada en aquests projectes solidaris.


La primera activitat será Ioga a les 10.30 h, prenent consciència del cos i de la ment, impartit per Adriana Budnik. Tothom hi és benvingut. A les 11 h, en la xerrada a càrrec de Sonsoles Gallego "Protectors solars" s'aprendrà els diferents tipus de protectors i farà consciència que no tots són vàlids. A la mateixa hora, 11 h L'Escola del Bosc oferirà un interessant taller "Sensibilització de fauna salvatge autóctona i invasora" per als menuts. També oferiran una xerrada per a donar a conèixer el seu projecte educatiu. A les 11:45 h en Josep Fernández del Centre de Psicologia formació Pehuén facilitarà una xerrada participativa per adults amb el títol "Autoconeixent i empatia". A continuació, a les 12:15 h Natural Regina ens preguntarà "Saps què menja la teva pell?", en aquesta xerrada participativa es farà consciència i aprendrem a com eliminar tòxics de la nostra higiene diària mentre es farà un tastet de productes. A les 13 h, Rosa Castells del centre Pehuén impartirà un taller informatiu "Intel·ligència emocional per a nens i nenes". A la mateixa hora, per adults, Adriana Budnik de Camins Teràpies oferirà una interessant xerrada participativa "Lectura ràpida de Registres Akashics" on interactuarà amb els/les assistents. També a les 13 h i per finalitzar, M.Carmen Pagán, impartirà el taller de cuina "Preparats freds que aporten caliu" on el principal ingredient és el pa, amb l'aprenentatge que també podem gaudir dels millors moments si ens sabem organitzar, ens parlarà de mesures i prendrem consciència que a la cuina no es llença res. Els ingredients, evidentment, són tots productes de proximitat.


Per a participar en les activitats no cal inscripció Pravia. Totes elles, a excepció del taller de cuina, són gratuïtes. El taller de cuina té una aportació de 4 euros i tots els participants podran degustar i emportar-se una mostra del producte elaborat. Els tallers i xerrades estaran visiblement senyalitzats en les mateixes carpes).


Aquesta fira està dins el marc de la dinamització del mercat del Pla i també està englobada dins els actes agendats per la MICOD que aquests dies s'estan portant a terme a tota la Conca en el calendari del Dia Internacional d'Acció per la salut de les Dones" el passat 28 de maig.


Fins el moment, l'organització està molt contenta amb l'acollida que ha tingut aquesta iniciativa, de la qual manifesten que és innovadora i una proposta molt interessant. Així, s'han cobert les places disponibles per a participar-hi. Des d'aquí, l'organització agraeix aquesta bona acollida a totes les persones i entitats que faran possible Fira Arrels (Ànima Fusta, Intramarina, Uter Ar-quitectura, Antònia Martín, Diabet-roll, Manualitats Montse, Pulseras Candela, Mercè Valls, La Màgia de la Vida, Kimo kap, 7 Vides, Associació Agroecològica e Can mercaderet, Marinasweetcake, Coses del mon, La casa dels aromes, Camins teràpies, Ramon Senserrich, La Caseta, Pilar's Solsonès, Horta Lliure, Sons Cosmètic, Pehuén, Ben plantats, Natural Regina, Escola del bosc, M.Carmen Pagan.


Arrels és una fira de primavera. La primavera és renaixement. D'aquí prové el seu nom. Perquè tot creixement comença en les arrels (inclòs el creixement individual d'un mateix).


És la segona fira que acollirà el mercat del Pla que es celebra tots els diumenges al matí de 9 a 14 h al carrer Lleida del Pla d'Òdena (Òdena). La primera fira que va acollir per primera vegada va ser el passat 10 de març, la Fira de la Dona, la qual va ser valorada com exitosa tant per els participants, com el públic. També l'organització va estar molt satisfeta amb aquesta fira i treballarà perquè hi hagi una segona edició.


El programa de la fira es troba a la web municipal www.odena.cat. Es poden seguir totes les activitats i actualitat del Mercat del Pla en la seva pàgina de facebook.

 

Fira Dona Mercat Pla d'Òdena