Festa Major d'Òdena aquest cap de setmana

Com és tradicional pel pont de maig arribar la Festa Major del municipi d'Òdena, concretament la programació oficial d'actes comença el divendres 26 d'abril i acaba el dimecres 1 de maig, tot i que, la coincidència amb la celebració de les eleccions generals ha obligat a traslladar actes, com ha estat el cas de la Volta Ciclista d'Òdena que se celebrarà el diumenge 12 de maig.

La festa començarà amb el toc de campanes a les cinc de la tarda i a continuació amb la cercavila amb els konkatrons. A dos quarts de set, al Teatre Unió Agrícola, tindrà lloc l'espectacle familiar de màgia i humor amb el Mag Marín. A un quart de nou tindrà lloc la tradicional inauguració de l'exposició de la galeria odenenca que enguany inclourà l'exposició l'exposició fotogràfica “Arrels” del fotògraf David Ribera, un recull d'imatges realitzades durant tot el procés de construcció de l'edifici del Centre Fraternal i Instructiu.

Al vespre, a dos quarts de deu, serà el torn pels més grans amb l'espectacle del Grup Vella Amistat també al Teatre Unió Agrícola. En el mateix lloc, però ja de matinada, a l'una del matí, començarà la disco mòbil pels més joves.

La festa continuarà dissabte a les quatre de tarda amb una melé de Festa Major a les pistes de la petanca del Pla d'Òdena.  A un quart de cinc tindrà lloc un partit de bàsquet femení al Poliesportiu Mestre Vila Vell i a les cinc al camp de futbol partit de futbol de tercera catalana. A les deu de la nit hi haurà el Concert “Elogiant a Charlie Chapin” al Teatre Unió Agrícola.

Diumenge, amb motiu de les eleccions, només tindrà lloc la missa solemne de Sant Pere Màrtir cantada per la Coral Shola Cantorum d'Igualada, a les onze a l'església de Sant Pere Apòstol.

Dimarts dia 30, a les sis de la tarda a la Plaça del Centre de l'Espelt hi haurà l'espectacle familiar “Una paradeta particular” a càrrec de l'actriu i pallassa “La bleda”. A dos quarts de nou del vespre, al Centre Cívic del Pla d'Òdena tindrà lloc el concert Commemoratiu dels 40 anys als escenaris de Sánchez Molina i a dos quarts d'onze, al Teatre Unió Agrícola hi  haurà el concert de rock de tots els temps amb “Black Star”.

Dimecres 1 de maig, a les dotze del migdia tindrà lloc al Parc de la Font el tradicional Concurs de Colles Sardanistes que enguany celebra la 48 edició. A les cinc de la tarda, hi haurà la recollida de bandera del ball de crespelles i després cercavila. A les sis començarà el ball de crespelles al Parc de la Font quan es donarà a conèixer el/la confrare d'honor 2019.

La setmana següent serà el torn de les Festes del Roser de L'Espelt que tindran lloc el divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12.

També serà el torn de la celebració de la Volta Ciclista d'Òdena el diumenge 12, una edició que compleix 70 anys i que per a celebrar-ho s' ha editat un llibre amb un recull de la història d'aquesta cursa la història del ciclisme a Òdena i del Gran Premi, amb classificacions, etapes, recorreguts, anècdotes i més de 500 fotografies. El llibre es presentarà el dissabte 11 de maig,  a dos quarts de vuit, a la biblioteca L'Atzavara a càrrec del seu autor, Josep Ma Vicenç.

Totes les activitats són gratuïtes. Pot consultar-se el programa complet al web de l'Ajuntament.