AEROSPORT VIURÀ AQUEST 2019 LA SEVA 27A EDICIÓ

Les aeronaus que salven vides seran protagonistes i enguany hi haurà dos festivals aeris enlloc d’un
 
 

Els propers dies 4 i 5 de maig se celebrarà la 27ena edició d’Aerosport, el certamen d’aeronàutica general i esportiva organitzat per Fira d’Igualada. Durant dos dies l’Aeròdrom Igualada-Òdena serà punt de trobada del món aeronàutic d’arreu de l’Estat, amb la participació de més de 200 aparells de vol i trenta empreses del sector que s’exhibiran a la Fira. Enguany el certamen tindrà com a protagonistes els aparells i pilots que es dediquen a salvar vides des del cel. Sota el títol “Aeronaus que salven vides”, el certamen exhibirà helicòpters del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, de Salvament Marítim i del cos de Mossos d’Esquadra.

La novetat més destacada d’enguany és la celebració de dos festivals aeris; a més del tradicional festival de diumenge ales 12h del migdia que aplega milers de persones a l’aeròdrom, enguany es farà també un festival dissabte a les 18h de la tarda. Ambdós
estan dirigits pel prestigiós pilot Àlex Balcells i hi participaran pilots de la talla de Castor Fantoba, pilot navarrès d’acrobàcia que ha aconseguit més de quaranta medalles al llarg de la trajectòria esportiva i ha revalidat diverses vegades el títol de campió d’Espanya, d’Europa i ha obtingut medalles de bronze als mundials de 2015 i 2017.

L’Aerosport estarà en funcionament dissabte de 10h a 21h i diumenge de 10h a 14h. La inauguració oficial tindrà lloc dissabte a les 11:30h i anirà a càrrec del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, del president de Fira d’Igualada Joan Domènech, de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i de l’alcalde d’Òdena Francisco Guisado. El programa complet es pot consultar al web firaigualada.org.

Homenatge als herois del cel · Tant dissabte com diumenge, tots els visitants podran veure de ben a prop diverses aeronaus
destinades a salvar vides. En aquesta edició, Fira d’Igualada ha volgut homenatjar els pilots i equips que treballen sota pressió i en condicions molt complicades per assistir víctimes d’accidents, practicar rescats o actuar en emergències mèdiques. Per primera vegada es podran veure junts els helicòpters de Salvament Marítim (exposats dissabte d’11h a 16h), del Servei d’Emergències Mèdiques, del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i del cos de Mossos d’Esquadra, i els visitants podran conèixer de primera mà els pilots especialitzats en aquest tipus de rescats en condicions límit.

Una edició pensada per al públic familiar · A més dels festivals aeris durant tot el cap de setmana els espectadors podran assistir a diverses xerrades, veure la zona d’estands amb una trentena expositors dedicats al sector aeronàutic (construcció, complements i accessoris, escoles de pilots, aeroclubs, mercat d’ocasió i simuladors) a més de la zona d’exposició d’avionetes, helicòpters, paramotors, vol a vela, ultralleugers i autogirs. Una altra de les novetats destacades d’enguany és la zona de drons: un espai habilitat de més de 400 metres quadrats on es faran demostracions de vol i curses de drons.

A banda de l’activitat pròpiament aeronàutica no hi faltarà una zona d’activitats infantils, ja que l’objectiu de la fira és poder passar un dia en família. A més, també serà possible realitzar batejos de vol a través d’algunes de les empreses expositores.

La fira té prevista una zona d’aparcament gratuït a l’entrada de l’aeròdrom i una zona de bar amb servei de begudes i entrepans.

Expositors i conferències tècniques · L’espai destinat a expositors d’Aerosport acull empreses i entitats del món del vol a motor, ultralleugers, vol a vela, motovelers, acrobàcia, paramotor, helicòpters, construcció amateur, complements i accessoris aeronàutics, escoles de pilots, aeroclubs i mercat d’ocasió.

A més de la zona d’exposició on els visitants podran descobrir totes les novetats del sector, també es faran diverses conferències tècniques especialment adreçades als professionals de l’aerostació, com ara la conferència ”Curso básico de supervivencia” a càrrec del pilot Castor Fantoba que es farà dissabte a les 11h, la xerrada “Marco normativo aplicable en el ámbito de la aviación general” a càrrec del cap del servei d’aviació general i treballs aeris d’AESA Javier Asenjo que tindrà lloc dissabte a les 12h, la conferència“Controlador aeri: la professió i el seu accés” que farà el secretari de formació del sindicat USCA José Puga també
dissabte a la una del migdia, la xerrada “Vol en formació per pilots esportius” a càrrec del pilot Javier del Cid que es farà diumenge a les 10:30h i la xerrada “Fotografia aeronàutica” que impartirà el pilot comercial i fotògraf Ismael Jordà també diumenge a les 11:15h.

Una de les novetats d’enguany és l’Aero Chillout amb música en viu que es farà dissabte a les set de la tarda al mateix aeròdrom.

(*informació via Fira d'Igualada)