Nous plafons i un vídeo amb imatges virtuals ajudaran al visitant a interpretar el conjunt del Castell de Vilademàger

L'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte de millora de l'entorn de l'edificació del castell de Vilademager ha impulsat la creació de noves senyalitzacions i plafons interpretatius. 

Amb aquests plafons es vol millorar la comprensió del lloc i l'entorn de tothom qui visiti aquest indret. Un dels plafons, estarà situat al mirador i l'altre a la zona de les excavacions arqueològiques, en què el text explicatiu de les restes s'acompanyarà de diverses imatges de reconstruccions virtuals del castell en un dels seus moments més ben coneguts: el segle XI. La reconstrucció virtual mostrarà com hauria estat el recinte primigeni de Vilademàger al segle XI: un petit recinte emmurallat amb una gran torre de guaita i una cisterna circular elevada, on un petit cos de guàrdia controlaria el territori immediat.

ArqueoVitis SCCL s'ha encarregat del projecte de millora de l'entorn de l'edificació, Burgeon del projecte paisatgístic i Pablo Aparicio Resco amb assessorament històric de Mireia Sabaté, de la resconstrucció virtual.

L'alcalde, Josep Parera, explica que l'Ajuntament “estem fent una clara aposta per la conservació i rehabilitació de tot el conjunt històric i patrimonial que té el municipi, posar-lo en valor per donar a conèixer el municipi i fer arribar més visitants. En aquest sentit, des de l'ajuntament ara farà un any vam decidir començar a oferir de manera regular visites guiades, visites guiades al “castell de Vilademàger” i a “la Llacuna emmurallada” al nucli del municipi coordinades per l'empresa Anoia Patrimoni.