L'Ecofira de Calaf ja compta amb una trentena d'expositors

El passat 15 de març va finalitzar el primer període d'inscripcions però fins al 5 d'abril encara estarà oberta la segona convocatòria. Algunes de les novetats d'aquesta edició són les propostes vinculades al Residu Zero, eix temàtic d'enguany.  

L'Ecofira de Calaf, l'única fira dedicada al producte ecològic, les energies renovables i el consum responsable de la comarca de l'Anoia i de l'Alta Segarra, arriba a la seva quarta edició el diumenge 14 d'abril. 

El certamen preveu convertir-se un any més en aparador i punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país i així ho demostra la trentena de paradistes que han presentat la seva sol·licitud com a expositors fins al 15 de març, quan es va tancar el primer periode d'inscripcions. 

Compra productes a granel

Aquest any, l'eix temàtic de la fira és el Residu Zero i per això, destaquen propostes que fomenten el repte de disminuir progressivament la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals com les Bitsy bags, unes bosses reutilitzables i sostenibles com alternativa al plàstic o Biopompas, empresa de venta de productes de neteja i cosmètica a granel, entre altres. A més, des de l'organització de la fira es potenciarà que els assistents portin les seves carmanyoles i bosses reutilitzables per tal de fomentar la compra a granel del expositors alimentaris com formatges, fruites, verdures, embotits, etc. 

Ecofira 2018 arxiu

D'altra banda, l'Ecofira també inclourà expositors de diferents sectors econòmics com són les energies renovables, la bioconstrucció, el reciclatge, la salut ambiental, l'artesania i un llarg etcètera de propostes vinculades a l'ecologia, el medi ambient i la sostenibilitat. Enguany destaca el concessionari Servisimo que presentarà l'Audi E-Tron, un vehicle 100% elèctric. Es pot consultar la llista actual complerta d'expositors a la web www.firescalaf.cat

El nucli principal de la mostra, novament, serà al cèntric carrer raval de Sant Jaume, on setmanalment se celebra el Mercat de Calaf. I en el seu entorn, es realitzaran activitats paral·leles i ponències que mantenen un vincle directe amb la temàtica d'aquesta proposta firal. La segona convocatòria per inscriure's estarà oberta a expositors i/o talleristes fins al proper 5 d'abril, una setmana abans de realitzar-se la fira. 

L'Ecofira, organitzada per l'Ajuntament de Calaf, és possible gràcies al suport i col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.