CLOENDA SATISFACTÒRIA DEL FESTIVAL FINEART2019

El festival incrementa les visites de forans i manté el total de les xifres de visitants

Prop de 40.000 persones s’han passejat durant vint-i-quatre dies per les 54 exposicions de FineArt Igualada, mantenint l’èxit i el reconeixement de les passades edicions. Després de set edicions, i seguint la tònica de la passada, el nombre de visitants forans ha augmentat, representant un 53% del total; el que suposa un increment en el reconeixement nacional del festival. Visitants que provenen, sobretot, d’arreu de Catalunya però també d’altres zones de l’Estat Espanyol com són Andalusia, Galicia, el País Valencià, Aragó o Madrid, i fins i tot de l’estranger com ara França.

Pel que fa a la vintena d’espais, en la majoria, s’han mantingut les visites respecte l’any anterior i en dos d’aquests s’ha vist un especial increment. Cal destacar, doncs, el Museu de la Pell i Comarcal d’Igualada, que acollia tres de les exposicions més reconegudes amb Ferran Freixa, Ignasi Marroyo i Manel Gausa; i la galeria Àrteria Igualada. “Comparar el nombre de visitants de les sales entre les edicions és complicat ja que els percentatges de visites varien en funció de les exposicions que s’hi poden trobar” afirma el director del festival, Ramon Muntané.

Muntané, una vegada analitzades les dades dels assistents, afegeix que “les dades i la resposta de la gent, un any més, són alentidores; després de set anys de projecte i veient el reconeixement que ha adquirit FineArt, només podem dir que esperem millorar edició rere edició”. A més, destaca no només el nombre de visitants a les exposicions, sinó també el nombre de participants en els tallers i les xerrades que s’organitzen complementàriament.

Els espais més visitats són el Museu de la Pell d’Igualada, on trobàvem 17 exposicions; la galeria Àrteria Igualada, gràcies a l’exposició Humans of Barcelona d’Enric Mestres; l’Adoberia amb la instal·lació de Jordi Guillumet i Mónica Roselló; l’Adoberia Bella, on trobàvem 5 exposicions; l’històric i emblemàtic edifici de la Igualadina Cotonera, amb les obres dels alumnes de les 9 escoles de fotografia i imatge, el concurs Fotoespai B.C.I, i el premi jove fotògraf de la Diputació de Girona. També destaquen les nombroses visites a la Biblioteca Central d’Igualada i a l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, entre molts d’altres.

D’entre les exposicions més visitades destaquen la del reconegut Ferran Freixa, amb unes imatges molt especials de la seva trajectòria; Ignasi Marroyo amb Somorrostro, el mercat del Born i la seva visió dels toros; l’Iñaki Relanzón amb unes imatges que ens han apropat als pingüins o el Jim Doukas, que ens ha mostrat la seva màgia i bruixeria. També se’n destaquen la d’Anna Batalla amb Diamba, el Gabi Guiard amb African Soul o la Kati Riquelme amb Negro Zorzal, entre d’altres.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector, s’ha celebrat del 22 de febrer al 17 de març a Igualada, reunint a més de 1.200 fotografies en una vintena d’espais d’exposicions. FineArt ha situat, una vegada més, a Igualada com a capital cultural de Catalunya.

(*informació via FineArt)