El Somiatruites inaugura dimecres vinent l'hotel projectat per Xavier Andrés a la part superior

L’hotel compta amb set habitacions dobles i un hort a la coberta, de 400 metres quadrats

El primer hotel al Rec, dissenyat i pensat per l'arquitecte Xavier Andrés, ja és una realitat i s'alça sobre el restaurant Somiatruites al carrer del Sol. La setmana vinent tindrà lloc la seva inauguració. 

Després de més d'un any d'obres, ja és a punt. Dimecres 27 de març, a les 8 del vespre, tindrà lloc la inauguració de l'hotel Somiatruites d'Igualada, a la part superior del restaurant del mateix nom que es va obrir el 2013. Es tracta d'un projecte de l'arquitecte Xavier Andrés, germà del xef David Andrés, amb el que ja van engegar la idea del restaurant. És, sens dubte, una de les propostes arquitectòniques més esperades a Igualada que ajudarà a pal·liar el dèficit de places hoteleres que té la ciutat.

En aquesta construcció, bastida sobre el restaurant que va néixer a partir d'una adoberia del segle XIX, es conjuminen materials com la pell i la fusta per crear un espai que converteix l'estada a l'hotel en una experiència, amb habitacions transformables, amb llits elevadors i un hort a la coberta. Així, la idea beu de l'estètica industrials; les gelosies que cobreixen els finestrals de les habitacions imiten els assecadors de pells de les adoberies, i l'interiorisme, amb la pell com a element decoratiu i les fustes del país (roure, pi, faig, noguer i castanyer) com a recobriment i decoració, ens remeten als usos que aquest espai tenia fa més d'un segle.

 

Un altre tret distintiu la coberta de l'hotel del Somiatruites, amb un hort de 400 metres quadrats que corona l'edifici i serveix alhora d'aïllament tèrmic, a més de proveir el restaurant de productes de total proximitat. Així mateix, a la coberta del restaurant s'hi situa un galliner, dos elements que juguen un paper fonamental per aconseguir la sostenibilitat del projecte. Les reserves ja estan actives i es poden fer a través del telèfon 93 803 66 26 i, a partir de divendres 22 de març, també es podrà reservar des de la web somiatruites.eu.

Set habitacions dobles

L'espai compta amb set habitacions dobles, cinc encarades al carrer del Sol (sud) i dues en sentit interior (nord), totes amb una terrassa. Les habitacions estan pensades com una sala d'estar transformable on poder reunir-se, esmorzar, treballar o descansar. Per aconseguir aquesta adaptabilitat, Andrés ha projectat habitacions àmplies amb un llit elevable que, a través d'un mecanisme manual, es pot fer pujar fins al sostre, deixant un gran espai lliure que dóna polivalència a les estances. Totes les habitacions compten amb bany propi, un espai que evoca un ambient íntim i tranquil, amb una banyera a nivell de terra, dissenyada pel propi arquitecte.

Font: AnoiaDiari