Igualada es posa el kimono amb la Setmana Japonesa

La cuina, la poesia, el cinema i l’estil nipó passen per Igualada

Aquesta setmana, la cultura nipona es fa sentir amb tota la seva força a la capital de l'Anoia. Diferents espais culturals de la ciutat acullen actes de la Setmana Japonesa, que organitza Òmnium Cultural amb la col·laboració de la Llibreria Aqualata.

Aquest dimarts, amb una xerrada al vespre a la Llibreria Aqualata, amb la presència dels traductors Albert Nolla i Jordi Mas López, a més d'Henar Morera, professora de català, començava la Setmana Japonesa a Igualada. Un seguit d'activitats relacionades amb la cultura del País del Sol Naixent que aborden diferents perspectives, com els viatges, la literatura, el cinema o la cuina. 

 

 

La propera cita és dijous, al Cineclub, amb la doble projecció a l'Ateneu, a les 8 i a les 10, de 'Un asunto de familia', film d'Hirokazu Koreeda, amb la versió doblada primer -presentada per Albert Nolla- i la versió original després. Divendres, 15, a les 8 del vespre, a Ulisses Viatges, Eloi Puig parlarà de com desplaçar-se al Japó i fer-hi turisme: 'Viatjar al Japó. Una experiència diferent'. 

 

El dissabte, a les 12, la Capelleta de la Mare de Déu de Montserrat, al Passatge Galí, acollirà una lectura d''haikus', el format de poesia japonesa, amb versos en català i en japonès. Durant tota la setmana, a més, hi ha a la Biblioteca Central una exposició de llibres de tema japonès. Així mateix, els restayurants Bitok, Cal Pantomènia, el Cafè de l'Ateneu, Cor Verd, Crostó, Cúbics, Kan Bakus, l'Escorxador, Sushi Català Olga Rovira i Top Sushi bulliran amb l'ambient japonès tots aquests dies.