INICIATIVES PEL DIA MUNDIAL DEL CONSUMIDOR 2019

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor promou dues activitats d'informació i divulgació
 
Iniciatives pel Dia Mundial del Consumidor 2019

El 15 març es commemora el Dia Mundial de les Persones Consumidores. Per aquest motiu, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament d'Igualada, juntament amb la Diputació de Barcelona, organitza dues propostes per a informar la ciutadania al voltant dels seus drets en aquest àmbit.

Aquest dimecres, 13 de març, es farà una visita informativa sobre l'etiquetatge al Mercat Municipal de la Masuca. I el divendres, 15 de març, l'emissora municipal Ràdio Igualada (al 103.2 FM o a radioigualada.cat), abordarà aquest tema a les 9:05h dins del programa Igualada Capital.

El Dia Mundial de les Persones Consumidores · Un 15 de març de l’any 1962, en John F. Kennedy, president dels EUA, va pronunciar un discurs davant el Congrés d'aquest país incidint en els drets dels consumidors. Anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.

Informació sobre l'etiquetatge · Enguany, la campanya de difusió promoguda per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració dels ajuntaments, vol incidir en la necessitat de facilitar als consumidors tota la informació essencial sobre la composició dels productes alimentaris, el seu fabricant i els mètodes d'emmagatzematge d'una manera fàcil de comprendre i que no confongui o presenti dubtes. A més de la informació obligatòria regulada per la normativa de consum, els productors, els fabricants i els comercialitzadors hi poden afegir una altra informació si ho desitgen, sempre que sigui clara, precisa i que no comporti engany. Així la informació inclosa en les etiquetes proporciona un millor coneixement del producte que permet al consumidor final una millor elecció de compra en funció dels seus criteris i preferències.

Més informació AQUÍ.