''Vallbona, parada i fonda'', comencen les visites guiades per la història del municipi cada quart dissabte de mes

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia ha engegat un nou servei per a la promoció turística del municipi i ofereix visites guiades pel seu nucli patrimonial. Així, a partir del dissabte 23 de març ja es podrà realitzar la visita “Vallbona, parada i fonda”, un recorregut pels seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

 

 

parada i fonda

I és que Vallbona d'Anoia controlava l'antic Camí Ral a l'època medieval, passar el riu Anoia en aquell punt del camí era una necessitat i també un risc, per l'abundància de bandolers. Vallbona va saber aprofitar aquestes circumstàncies i es va convertir en el refugi de molts viatgers  com el Baró de Maldà o Gaspar de Jovellanos. Molts dels seus habitants van deixar la pagesia per convertir-se en hostalers i així, a Vallbona era obligat fer parada i fonda. Els seus carrers i edificis del poble expliquen aquesta història que a molts sorprèn i sobretot de la qual se'n pot aprendre molt.

El recorregut guiat per Anoia Patrimoni es podrà fer cada quart dissabte de mes a les 12:00, té un preu d'un euro per a menors, quatre euros per adults i tres euros per a majors de 65 anys. Les reserves poden fer-se a través del email info@anoiapatrimoni.cat o bé trucant al 635922384. Si es desitja, també es poden concertar visites per a grups en un altre horari.

 

Diptic Vallbona 2_compressed-page-001

 

Diptic Vallbona 2_compressed-page-002