Torna a La Torre la Festa de l'Olla de Murri i de la Cassola de Vinya

La festa gastronòmica es compagina al llarg del matí amb un mercat de pagès

Com sempre, a l'equador de la tardor, arriba una de les festes genuïnes de La Torre de Claramunt. Per cinquè any, el nucli de Vilanova d'Espoia celebra la Festa de l'Olla de Murri i de la Cassola de Vinya.

Aquest diumenge 11 de novembre, La Torre de Claramunt s'engalana per celebrar la seva festa dedicada a la Cassola de Vinya i l'Olla de Murri. La matinal tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia al nucli de Vilanova d'Espoia. Enguany serà la cinquena edició d'una festa que cada cop pren més protagonisme en el calendari local i que pren l'atenció no només dels torredans i torredanes sinó també d'altres municipis veïns. És un homenatge a les seves arrels de La Torre i al llegat de tots aquells que durant molts anys van treballar a la vinya, posant en valor elements tradicionals com la cuina de vinya i les barraques de pedra seca. Un dels principals atractius de la fira és la degustació de la Cassola de Vinya i de l'Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat.

Als hiverns, l'Olla de Murri era el menjar dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes i estaven tot el dia fora de casa, està feta amb carn dels corrals de pagès i productes de la terra de l'època. Per a participar de les degustacions caldrà adquirir un tiquet, al preu de vuit euros, que donarà dret a un tast d'olla de murri, tast de cassola de vinya, acompanyat de vi o cava de la terra i també bombons i coca de postres. A més, al llarg del matí totes les persones interessades podran tastar el vi i el cava dels productors de proximitat. 

 

En paral·lel, mentre es vagin coent les cassoles al foc de llenya, hi haurà activitats que amenitzaran la jornada. Durant tot el matí hi haurà un mercat de pagès amb parades amb productes alimentaris i de proximitat, parades relacionades amb els oficis del vi i de la vinya com cistellers, bufador de vidre i ferrer i activitats infantils relacionades amb la pagesia com una granja de gallines i el corral de la vaca. També per als més petits, de les 10 del matí a l'1 del migdia, hi haurà un taller de pintura al vi, un taller de dibuix de mandales i un taller de manualitats del vi.

 

Font: Anoiadiari.cat