Jornades del Patrimoni a Calaf

La capital de l’Alta Segarra ofereix les visites gratuïtes als monuments el 13 i 14 d’octubre

Les Jornades Europees del Patrimoni són, cada tardor, una oportunitat per veure de forma gratuïta algunes de les joies arquitectòniques i històriques de la comarca. Calaf les descobrirà al públic el cap de setmana llarg del 13 i 14 d'octubre.

El ric patrimoni monumental de Calaf es desvetlla la setmana vinent. Visites guiades al castell, el campanar, l'església de Sant Jaume i l'ermita de Sant Sebastià i -com a novetat d'enguany- també la ruta de les escultures, un recorregut de vuit quilòmetres a través de les 20 escultures que es troben al terme de Calaf.

En la primera jornada, el dissabte, 13 d'octubre, es farà la visita guiada "Visita el patrimoni de Calaf" a través de la qual es fa un recorregut històric per conèixer el castell, les muralles i portals, les esglésies, la plaça fortificada i pujar al campanar. Les sortides seran a la plaça dels Arbres, davant de l'Oficina de Turisme, a les 11 i a les 4.

Ja el diumenge, es farà una la "Ruta de les escultures" una ruta guiada de vuit quilòmetres a través de les 20 escultures que es troben al terme de Calaf. La concentració tindrà lloc a les 10 davant l'Oficina de Turisme. La ruta té una durada aproximada de tres hores. El mateix diumenge, les portes de l'ermita de Sant Sebastià restaran obertes de 10 a 2  en format de portes obertes per a tothom qui vulgui contemplar l'altar, les pintures d'en Ramon Sala Coy i tocar la campana. Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.