Obre portes El Tastanoia d'Igualada

La mostra de productes alimentaris anoiencs es desvinculada per primera vegada de FirAnoia

S'ha iniciat una nova edició del Tastanoia a la capital anoienca, la mostra gastronòmica que aglutina cellers, restauradors i artesans per a la promoció de la viticultura i gastronomia locals.
 
És la cinquena edició que es fa la Rambla Sant Isidre i la primera vegada que s'organitza separada de FirAnoia. Enguany la mostra té una durada de tres dies, del 5 al 7 d'octubre i compta amb una participació de 17 cellers, 12 restauradors, 12 artesans entre productors i comerciants comarcals, un espai per als tallers, taulells per sopar en colla o família i zona chill out al centre de la Rambla.

Aquest divendres a partir de les 7 de la tarda s'ha arrencat la mostra gastronòmica i s'hi ha organitzat un taller de cocteleria creativa, de la mà d'Hotel Canaletes. 

Dissabte i diumenge la mostra arrencarà a les 11 del matí i dissabte s'allargarà fins a les 11 de la nit. Durant aquest dia hi ha programades activitats infantils a partir de les 5 de la tarda, amb el taller organitzat per Cookiefops, Fem Galetes. A partir de les 7 de la tarda hi ha previst un taller de Sushi català, de la mà d'Olga Rovira i a partir de les 8 tindrà lloc el Concurs amateur de tast per parelles.

Es tracta d'un tast a cegues on descobrir 7 vins diferents, organitzat per Grup de tast Igualadí -8 Cadires, Vinnari, celler Can Figueres, Igualavins, Eva i Ferran- i que compta amb les col·laboracions de Kan Bakus i Primeras Marcas. Les activitats de diumenge començaran a la 1 del migdia amb un taller sobre vermuts, de la mà del celler Can Figueres, l'associació La Bromera durà a terme el taller de cervesa artesana a les 6 de la tarda i a partir de les 7, amb el taller Grans vins del món es posarà punt i final a les activitats programades. La mostra continuarà fins a les 9 del vespre.

Els cellers participants són Cava Gabarró, Caves Mungust, Associació de petits Viticultors de la Conca d'Òdena, Mas Puig-Bonans, Cava Torrens Moliner, Cava Gabarró, Vinya Encisada, Can Bonastre, Mas dels Clavers, Caves Raventós Rossell - Heretat Vall-Ventós, Celler Pagès Entrena, Huguet Can Feixes, Cava Can Grau Vell, Celler Can Vich, Celler Flor d'Ametller i Celler Pla de Morei.