Els Moixiganguers firmen el 3 de 9 amb folre en una jornada històrica a Tarragona

Els Moixiganguers d'Igualada i els Xiquets de Reus, guanyadors ‘ex aequo’ de la jornada del dissabte del XXVIIè Concurs de Castells, que ha reunit a més de 4.800 a la Tarraco Arena

Igualada és de 9 gràcies a una perfecta construcció dels morats

El morat s'està empassant els altres colors al recinte Tàrraco Arena en aquesta jornada de dissabte. 

En un escenari immillorable i en un dia assenyalat, els Moixiganguers començaven la jornada de dissabte del Concurs de Castells amb un 5 de 8 executat amb molta solvència.

Una construcció que els valia ser primers en la classificació a la primera ronda, per davant d'uns Xiquets de Reus que se situaven segons. Els morats tenien 1.010 punts i els del Baix Camp 920. Aleshores, els Xiquets de Reus firmaven un 3 de 9. Era torn per als Moixiganguers. Eren deu minuts abans de les 7 de la tarda. Els anoiencs, amb una execució nítida, carregaven i descarregaven aquesta construcció. El primer castell de 9 de la colla igualadina. Història pura.

Els anoiencs mantenien la primera posició en acabar la segona ronda, però quedaven emocions. L'actuació de l'altra colla que feia castells de 9 aquest dissabte, els Xiquets de Reus, era també d'una excel·lència contrastada. A la tercera ronda impressionaven la plaça amb un 5 de 8.  El frec a frec amb els reusencs ha estat en el marc d'una cordialitat exquisida. Era el torn dels Moixiganguers. Els morats feien el 2 de 8 amb folre i quedaven, així, primers en la competició del dissabte. Un castell meritori que quedarà eclipsat pel moment d'or de pocs minuts abans de les 7.

Han passat 23 anys des que hi ha Moixiganguers. I aquest dissabte feien el salt definitiu a l'elit dels castellers.

"És l'actuació somniada per nosaltres" confessava a Anoiadiari el cap de colla, Jordi Moreno. Afegia que "hem començat amb el 5 de 8, en portàvem dos a plaça enguany, i era una manera de dir que calia estar concentrats des del primer minut. I l'hem fet bé. I després el 3 de 9, hi ha hagut alguna rebrincada a la baixada. Ha estat molt bé, és increïble. He de mirar el vídeo una i altra vegada, costa de creure". El cap de colla també ha valorat "la gran quantitat de gent que ha vingut des de l'Anoia. Vam fer crida i ho hem superat amb escreix, la meitat de persones que han vingut no eren habituals, molts d'altres colles de la ciutat".