La delegada a la Catalunya Central visita l'Alta Anoia

La delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central ha efectuat visita aquest dimarts a diferents municipis de l’Alta Anoia. S’ha reunit amb les alcaldesses de Sant Pere Sallavinera i Els Prats de Rei, així com també amb l’alcalde de Veciana.
 
En el marc de la presa de coneixement del territori per part de la nova delegada a la Catalunya Central, Alba Camps, i contextualitzat en els objectius prefixats en el marc de la present legislatura des de l’àmbit territorial, la delegada ha efectuat la seva primera visita a l’Alta Anoia. Amb aquest motiu, ha escollit tres municipis representatius i característics de l’àmbit com Sant Pere Sallavinera, Els Prats de Rei i Veciana.
 
A Sant Pere Sallavinera, Alba Camps ha estat rebuda per part de l’alcaldessa, Montserrat Noguera. En el sí de la trobada han repassat els aspectes de relleu i àmbits de treball i d’establiment de prioritats que hi ha marcats per al municipi des del propi consistori. En aquest sentit, s’ha fet palesa l’aposta per a la promoció i conservació del patrimoni etnològic i la millora de diferents elements patrimonials i paisatgístics de l’entorn. Així mateix, s’han tractat aspectes vinculats amb la previsió immediata de futur del municipi, quan a evolució demogràfica, econòmica i de prestació efectiva de serveis.
 
A Els Prats de Rei la delegada s’ha reunit amb la seva Alcaldessa, Cristina Mas. Coneixedora de la seva història i riquesa patrimonial, Camps ha pogut conversar i intercanviar impressions amb la màxima representant municipal al respecte, de la mateixa manera que s’ha aprofundit en la necessària i reivindicada millora de les telecomunicacions i d’altres serveis d’especial atenció a la ciutadania i que incideixen en el benestar i millora qualitativa del territori.
 
La visita ha finalitzat a Veciana, on Jordi Servitje, l’alcalde, ha posat en coneixement de la delegada, les necessitats i oportunitats de Veciana i el seu entorn. Aspectes vinculats amb la ruralitat, el patrimoni cultural i les comunicacions han centrat bona part de la trobada.
 
Alba Camps ha signat el Llibre d’honor en els tres consistoris, aprofitant l’ocasió per posar en valor la seva alta riquesa patrimonial i paisatgística.
 
Properament, Camps continuarà les visites al territori de l’Alta Anoia, amb la voluntat d’atendre una realitat territorial genuïna i a la qual ha mostrat la seva predisposició a atendre amb el màxim interès, responent a necessitats emergents i captant oportunitats pel territori, sempre en benefici de la millora de la qualitat de vida del conjunt de la població adscrita als municipis de l’Alta Anoia. En aquest mateix sentit, s’ha fet palès amb cada autoritat municipal el fet que Com a novetat de recent aplicació i derivat de l’aprovació en el seu moment de la Llei 2/2017, del 15 de febrer, de modificació de la Llei 30/2010, de vegueries, per a crear la vegueria del Penedès, per part del Parlament, s’ha vist modificada la divisió territorial del país, responent als àmbits territorials geogràfics naturals i històrics, i també als àmbits de sentiment de pertinença de la població configurats al llarg del pas del temps. Com a reconeixement definitiu de la singularitat geogràfica, històrica i econòmica del Penedès, aquesta llei creà la demarcació veguerial del Penedès com a expressió de la voluntat popular majoritàriament manifestada. Així mateix, i amb base a acord de Govern recent, s’ha aprovat la nova estructura del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, i que recull explícitament la creació de la Delegació territorial del Penedès, que se suma a les de l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. L’àmbit territorial d’aquesta nova delegació és el de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció dels vuit municipis de l’Alta Anoia que formen part de la Vegueria de la Catalunya Central i d’entre els quals en formen part Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.
 
També podeu seguir-nos a través del compte de twitter @delcatcentral (http://www.twitter.com/delcatcentral)