Reprenem tota la bona feina feta

Benvolgudes i benvolguts,

Després de la destitució de l’anterior delegada per l’aplicació de l’article 155 en un període de suspensió democràtica, amb la consegüent aturada de tots els projectes que es consideraven prioritaris i òptims pel territori, ens trobem davant d’un escenari que planteja un primer objectiu molt clar: reprendre tota la bona feina feta fins al moment i bloquejada il·legítimament.

La Catalunya Central ha tingut un paper en la història del nostre país d’especial rellevància. Ara toca mirar al futur que desitgem i ser part activa de la construcció d’aquesta societat on la justícia social, l’evolució econòmica i la igualtat d’oportunitats es configuren com a elements bàsics.

No tinc cap dubte que el nostre és un entorn ple de possibilitats. La funció de la Delegació és, en part, acompanyar al territori a les fites localment proposades, amb l’objectiu que cada un dels municipis que configuren la Catalunya Central acabi esdevenint allò que vulgui ser. En aquest sentit, ens plantegem un horitzó molt clar que ens farà avançar: un país on cada un dels seus ciutadans i ciutadanes pugui escollir, lliurement, on viure sense que la decisió els perjudiqui en les seves possibilitats futures: un país on la igualtat d’oportunitats territorial sigui un fet.

La Catalunya Central és enriquidorament diversa. És aquest tret el que, precisament, ens dota d’identitat territorial. Des de la singularitat de cada municipi podem i hem de crear línies estratègiques comunes que afavoreixin al conjunt i així avançar cap a una regió més cohesionada, un territori referent a nivell de país.

Per concloure, és un honor per a mi representar al Govern de la Generalitat de Catalunya en uns moments tan rellevants i determinants per al nostre futur, on la ciutadania cada cop està més empoderada. Alhora, em sento orgullosa de poder representar-la en un context com el de la Catalunya Central, un territori que m’ha ofert una vida, una història i un futur.

 

Alba Camps i Roca

Delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central