La Confraria de la Vinyala es prepara per la Nit dels Cuiners

El proper dijous es celebrarà La Nit de Cuiners al restaurant Samuntà i és previst el tast de 8 receptes

Vinyales a la llauna és un dels plats que es podrà degustar el pròxim dijous dia 19. La celebració té com a objectiu reivindicar i donar a conéixer el cargol de la vinyala, ja que s'està perdent últimament.

Com cada any, la Confraria de la Vinyala acomiada la temporada amb la Nit de Cuiners, una festa que aplega confrares i amants del cargol vinyal provinents de tota la comarca i altres indrets del territori català per degustar diferents receptes elaborades pels confrares cuiners. En aquesta ocasió a més es comptarà amb uns convidats d'honor. Es tracta del Club Camp de Catí. Com cada any, la celebració tindrà lloc el dijous 19 de juliol al restaurant Samuntà i és previst el tast de 8 receptes amb vinyales.

Així, alguns dels plats de vinyales que es podran degustar són: plat català de vinyales (amb mongetes, bolets i botifarra), plat de ses illes (amb sobrassada, camallot i xoriço picant), vinyales picantones dels Vivancos i vinyales a la llauna, etc. La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va néixer l'any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 188 confrares. Entre les activitats fixes, la Confraria acaba la temporada cada any al juliol amb la Nit de cuiners.

El menú constarà d'un primer plat en format bufet, les vuit varietats de cargols acompanyat del pa vinyaler, unes postres especials i, com ja és tradicional, un cremat. Les inscripcions es poden fer via whatsapp al 639167442, indicant nom i cognom. El preu és de 30 euros.