Trobada Internacional de Gegants i Cap Grossos a la Llacuna

Aquest cap de setmana del 14 i 15 de juliol, La Llacuna acollirà la 24a Trobada de Gegants i Cap Grossos, que, aquest any 2018, tindrà un caire d’allò més internacional amb la participació de 13 colles geganteres vingudes de tot Catalunya, Bèlgica i Àustria. Des de Bèlgica ens visitarà el gegant Pierre Paulus de Chätelet i des d’Àustria el Samsó de Murau acompanyat per la comitiva Murauer Bürgergarde. S’ha de dir que aquest gegant Samsó de 270 anys d’antiguitat mesura uns 6 metros d’alçada i gaudeix del distintiu concedit per Unesco de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Tot plegat començarà avui a 2/4 de 7 de la tarda, a la Plaça Major, amb el ball dels gegants austríacs, belgues i la colla gegantera de La Llacuna. Posteriorment, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc una recepció oficial per part de l’Ajuntament i seguidament la inauguració de la exposició “Un passeig per la Cultura gegantera belga i austríaca”. A les 8 del vespre, a la Plaça Major, es podrà gaudir d’un concert de gralles i tabal a càrrec del Grup Penedesenc “Els Vinardells”.

Demà diumenge tindran lloc els actes centrals amb la participació de 13 colles d’arreu del territori català, Bèlgica i Àustria. La programació d’aquesta jornada tant especial començarà a 2/4 de 10 amb la benvinguda de totes les colles assistents a “la Bàscula” Ctra. Torrebusqueta.

A 2/4 de 12 hi haurà la tradicional cercavila pels carrers de La Llacuna fins arribar a la Plaça Major als voltants de la 1, on es podrà gaudir dels balls de lluïment de cada entitat gegantera participant. Posteriorment tindrà lloc els parlaments i lliurament de records i per finalitzar aquesta Trobada Internacional de Gegants tindrà lloc un ball conjunt de totes les figures.

Per continuar la projecció a l’exterior dels geganters i grallers de La Llacuna i del poble de La Llacuna, del 19 d’octubre al 3 de novembre, creuaran l’Atlàntic per participar a diverses esdeveniments que tindran lloc a Costa Rica del qual en destaca el “Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense.

Font: La Veu Anoia