Una trentena de globus donen el tret de sortida a l'European Balloon Festival

L'European Balloon Festival (EBF) ha donat el tret de sortida aquest dijous al matí.

En aquesta 22a edició, compta amb 54 pilots provinents de països com Mèxic, l'Índia, Brasil o Israel, de països europeus com Anglaterra, França, Itàlia, Suïssa o Bèlgica i de diversos punts de Catalunya i de l'Estat espanyol.

Tot i que aquest matí la pluja i el vent han fet endarrerir l'enlairament dels globus, finalment més d'una trentena de globus han pogut inflar-se i sobrevolar la ciutat. Així, els espectadors més matiners han pogut veure volar dues de les formes especials que seran protagonistes en aquesta edició del festival: el pirata Capitan Sparrow i la bombona de gas Vitti, tots dos fabricats per l'empresa igualadina Ultramagic Balloons. A hores d'ara estan a punt per enlairar-se el lleó Lion, propietat del zoo britànic Longleat, i el globus Dog que s'acaba de fabricar i s'estrenarà en el marc del festival.

Els pilots que han participat en l'arrencada d'aquest dijous han destacat que el vent els ha empès a fer un vol molt urbà, fet que ha permès que des de les cases del centre d'Igualada es veiessin globus a molt poca distància, i algun fins i tot ha aterrat en tram urbà com ara al pati d'una adoberia del barri del Rec.

La prova d'aquesta primera jornada de competició ha estat "La Llebre", en què els diversos pilots han de perseguir un globus que s'enlaira prèviament i que va canviant constantment de direcció i d'altitud. El pilot guanyador de la prova ha estat l'osonenc Quico Vidal, amb el globus Formula GT, que ha tirat el testimoni a 16 metres de la diana, situada just al punt d'aterratge del globus llebre. El segon classificat ha estat Aleix Rodríguez de l'equip Camins de Vent, que ha tirat el testimoni a 30 metres, i el tercer ha estat el pilot belga Philipe De Cock amb el globus Baobab, que l'ha tirat a 44 metres.

'Vol de Ciutat' i la festa infantil

Divendres al matí tindrà lloc el Vol de Ciutat, que permetrà veure una vintena de globus enlairant-se des de diferents punts cèntrics d'Igualada com la plaça de l'Ajuntament i la plaça de Cal Font, a més del camp de vol del Parc Central. La resta de vols matinals de dissabte i diumenge sortiran, si les condicions climatològiques ho permeten, des del Parc Central d'Igualada.

A la tarda, al Parc Central, tindrà lloc la festa infantil 'Dibuixa el teu parc', una jornada amb tallers i activitats infantils. Un cop enlairats els globus que participen al vol de la tarda, a quarts de nou del vespre, la festa continuarà amb una actuació de l'Àlex i el Pau, personatges de la família del Club Super3, i tot seguit actuarà el grup de música infantil Macedònia.

Night Glow piromusical i concert amb SAU30 i Buhos per dissabte

La nit del dissabte tindrà lloc el moment més esperat del festival: l'encesa nocturna de globus Night Glow, on es preveu que hi participin més globus que mai. Per cloure la nit del dissabte tindrà lloc al mateix escenari del Parc Central els concerts dels grups SAU30 i Buhos, en el marc del festival Anòlia.
Prèviament, la mateixa tarda de dissabte hi haurà tot un seguit d'activitats familiars a la Fun Zone de l'Avinguda Catalunya, a partir de les 18h de la tarda, amb rocòdrom, zorball, inflables, jumping, malabars, jardí de petits, xutòmetre i futbol aquàtic.

Suport a les malalties minoritàries

L'European Balloon Festival està impulsat per l'Ajuntament d'Igualada i l'empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki i Camins de Vent i el patrocini de Vitogas. Enguany el festival fa costat a l'Associació de les Mucopolisacaridosis i síndromes relacionades (MPS), una entitat sense ànim de lucre de suport als infants que pateixen malalties minoritàries i que celebra 15 anys d'existència.