18è Sopar Empresarial UEA

L'acte ha comptat amb la presència de les Molt Honorables Conselleres d'Empresa i Coneixement, Sra. Angels Chacon, i de Salut, Sra. Alba Vergés, i del President de la Diputació de Barcelona i Alcalde d'Igualada, Sr. Marc Castells.

Amb l'arribada de l'estiu arriba una cita de referència del calendari empresarial i econòmic: el Sopar Empresarial de la UEA. Un punt de trobada del sector empresarial que aprofita l'ocasió per fer networking i posar en comú experiències en un ambient distès.

Aquest any, el Sopar Empresarial de la UEA arriba a la seva majoria d'edat. 

La indústria 4.0, una revolució que canviarà encara més el món de l'empresa, serà el leitmotiv del Sopar Empresarial de la UEA. La quarta revolució industrial coneguda també com a revolució 4.0 està entrant amb força en tots els sectors econòmics i transformarà la indústria a passos de gegant de la mà de l'Internet de les coses i de la digitalització, i és per això que la UEA vol centrar la seva trobada empresarial anual en aquest tema, clau per garantir la competivitat de les empreses i la seva continuïtat en el futur.

Per aquest motiu, el lema del Sopar 2018 és "Posa en marxa el canvi". Volem plasmar la necessitat que els empresaris vegin la revolució 4.0 com una oportunitat i una necessitat.

La revolució tecnològica que viu el sector empresarial modificarà la manera com vivim, treballem i ens relacionem tant a escala social com laboral, ja que comporta un nou model d'organització i de control de la cadena de valor a través del cicle  de vida del producte i durant els sistemes de fabricació. En aquesta 18ena edició han volgut recordar que, com passa en totes les grans revolucions, aquest procés de transformació només beneficiarà a aquells que siguin capaços d'innovar i d'adaptar-se al canvi.

Gairebé cinc-cents empresaris, emprenedors i directius de l’Anoia i comarques veïnes s’han reunit en una nova nau industrial del polígon de Les Gavarreres d’Òdena per celebrar el 18è Sopar Empresarial que organitza la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA). L’acte ha comptat amb una nodrida representació d’agents socioeconòmics d’arreu del país i autoritats institucionals com el president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, i les conselleres igualadines Àngels Chacón i Alba Vergés, entre d’altres.

La cerimònia, que ha estat presentada per l’actor igualadí Joan Valentí, tenia com a eslògan “Posa en marxa el canvi” amb l’objectiu de fer prendre consciència dels necessaris canvis tecnològics i de model que hauran d’afrontar les empreses arran de la revolució digital.

El sopar ha servit també per homenatjar i reconèixer diverses empreses que han destacat per la seva tasca durant l’any 2017. El premi UEA a l’Empresa Innovadora se l’ha endut la Càtedra A3 in Leather Innovation Center per haver esdevingut un centre d’investigació de referència internacional en el sector de la pell i la moda, el premi UEA a la Institució se l’ha endut la cooperativa Unicoop Cultural per haver impulsat el Teatre de l’Aurora, l’empresa del sector metal·lúrgic DICOR ISM SL ha estat reconeguda amb el premi al Compromís Social per la seva contribució a la formació professional dels joves cedint maquinària a centres educatius, el premi a la Capacitat Emprenedora ha estat per l’empresa Circuit Racing per les seves instal·lacions d’oci com el karting, el paintball o l’Humor Amarillo que cada any atrauen a l’Anoia més de 25.000 persones i, finalment, l’empresa familiar Productos Agrícolas Macasa-Labin ha estat reconeguda amb el premi a la Trajectòria Empresarial pels seus 70 anys d’existència i la seva vocació per la innovació.

A més dels premis UEA, en el transcurs de l’acte s’han donat també guardons en col·laboració amb altres entitats. El premi de Col·legi de Periodistes de Catalunya a la millor estratègia de comunicació empresarial se l’ha endut B-Grup Begudes Igualada per la seva aposta per la comunicació online, el premi a la millor implantació TIC de TIC Anoia ha estat per l’empresa igualadina Cubus Games que ha creat una APP per ajudar persones que pateixen trastorns mentals, i el premi Campus Motor Anoia ha estat per l’emprenedor del sector del motor Xavier Bartrolí pel seu compromís personal i empresarial amb el Parcmotor Castellolí.

Blai Paco: “L’Anoia viu una oportunitat única”

En els discursos institucionals, el president de la UEA Blai Paco ha posat l’èmfasi l’alta representativitat que té actualment l’Anoia a les principals institucions del país i ha afirmat que “és una oportunitat única per donar impuls a les demandes del territori; cal fer un esforç comú i treballar plegats”. En aquest sentit també ha demanat complicitat entre els municipis per demostrar que “l’Anoia mereix ser centre d’atenció i d’iniciatives, inversions i millores”. “Les empreses no podem remar i capitanejar el canvi i la transformació social i empresarial que estem vivint sense un entorn que ho faciliti”, ha reblat.

L'acte acadèmic del Sopar Empresarial ha anat a càrrec del divulgador econòmic Marc Vidal, un prestigiós consultor en transformació i estratègia digital. Vidal exerceix de professor en escoles de negoci, i és inversor tecnològic, escriptor i un sol·licitat conferenciant internacional. Entre els seus clients destaquen empreses com Basf, Merck, Hitachi, Microsoft, IBM o Allianz. La seva vocació professional és la d'ajudar a empreses i institucions a realitzar els canvis tecnològics que permetin localitzar els desafiaments que la transformació digital ofereix. Com a divulgador és un conegut director i presentador de diversos programes de televisió entre els quals destaca "Economia de butxaca" i "Economia de Futur" a TVE. Col·labora regularment amb CNN, TV3 i La Sexta