Projecte d'actuació per a la ruta saludable de Calaf

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Calaf el projecte d'actuacions per a la ruta saludable del municipi. El treball determina les obres que cal realitzar per tal d’habilitar un recorregut circular i continu on poder desenvolupar diferents activitats físiques com ara passejar, córrer o anar en bicicleta, aprofitant la xarxa de camins locals ja existents.

El projecte sorgeix de la voluntat de l’Ajuntament d’oferir una ruta saludable, allunyada del trànsit i que acosti els espais verds, agrícoles i naturals a als habitants del municipi, amb un itinerari circular que sigui accessible per a totes les persones. Es tracta d’establir un camí senzill i còmode al costat del poble, on sigui agradable gaudir de l’activitat física al medi natural on poder fer activitats físiques com ara passejar, sortir a córrer, iniciar-se al món de la bicicleta, fer un passeig a cavall o fomentar el senderisme entre els més petits i la gent gran.

El projecte de l’itinerari, d’uns 2,3 km de llargada i amb un cost de 151.919 euros, contempla actuacions com l’esbrossada, l’explanació i la pavimentació adequada a cada tram de la ruta i la implantació de la senyalització indicadora del tot l’itinerari amb informació sobre els punts d’interès existents en el recorregut.