Setmana de Vinyales

La vinyala s’ha convertit en una de les joies gastronòmiques de l’Anoia. Es tracta d’una varietat de cargol típica de la zona, també anomenada el cargol de les vinyes, i Òdena ha estat en el passat i, en part, continua sent un territori de vinyes i bodegues, hàbitat natural de les vinyales. En altres zones de Catalunya aquesta varietat és coneguda com el cargol cristià o jueu.


Els restauradors anoiencs han anat incorporant la vinyala a les seves cartes i aquest cargol, de mica en mica, treu banya i es consolida com un interessant atractiu gastronòmic local.


Per això, el Festival Vadefoodies d’aquest any ha decidit apostar-hi, i ha organitzat, amb col·laboració amb la Confraria de la Vinyala, la Setmana de la Vinyala, que tindrà lloc a Igualada i comarca entre els dies 24 de maig i 2 de juny. Durant aquesta setmana vint-i-quatre establiments oferiran tapes i menús de vinyales.


La iniciativa clourà el dissabte 2 de juny al migdia amb la celebració del 1r concurs de receptes de vinyales per a establiments professionals; l’activitat acabarà amb un dinar popular de vinyales al recinte de l’Escola Pia.

Podeu consultar la guia de restauranat amb el plat que ofereixen fent clic aquí 

Data: 24/05/2018 fins 02/06/2018


www.vadefoodies.cat/setmana-de-vinyales/