El restaurant Mar i Terra i el Frankfurt el Fanalet s'enduen els premis de la Ruta de la Tapa vilanovina

Unes 115 persones han completat la ruta i alguns establiments han servit 400 tapes

La primera setmana de maig, Vilanova del Camí va encetar de nou la Ruta de la Tapa. Una vegada conclosa, Vilanova Comerç en fa una valoració molt positiva i parla d'ampliar-la a dos caps de setmana de cara a properes edicions.

Aquesta setmana, Vilanova Comerç lliurava el premi als guanyadors de la Ruta de la Tapa. La tapa més popular, triada pel públic, ha estat "Passió pel Mediterrani" del Restaurant Mar i Terra. El premi per a la millor tapa, atorgat per un jurat en el què hi ha participat un cuiner amb llarga trajectòria, ha estat per la "Tapa fusió" preparada pel Frankfurt El Fanalet. Jordi Vilarrubias, president de Vilanova Comerç, en declaracions a Ràdio Nova, feia una valoració molt positiva. Enguany, 115 persones han completat la ruta de la Tapa, però han estat moltes més les que hi ha participat ja que alguns establiments "han servit més de 400 tapes".

 

D'altra banda, Teresa Quintero, del Restaurant Mar i Terra, un dels establiments guanyadors, assegura que "l'experiència de participar a la Ruta de la Tapa ha estat genial". Luis Fernando Espelta també ha valorat amb satisfacció la iniciativa de Vilanova Comerç que també li ha reportat moltes felicitacions per part de clients i del propi Jurat que va triar la seva tapa fusió com la millor tapa de la ruta. Espelta va combinar productes que ell utilitza habitualment amb altres més innovadors i originals com els raviolis fregits que han estat un dels atractius d'aquesta tapa.

Quintero i Espelta destaquen la participació de la ciutadania en aquesta iniciativa. Expliquen que la ruta de la tapa els ha portat públic nou als establiments que després han acabat fent reserves al restaurant. L'èxit de la Ruta de la Tapa ha animat a Vilanova Comerç a repensar el projecte i valorar noves propostes com la d'ampliar la ruta de la tapa a dos caps de setmana. L'objectiu, diu Jordi Vilarrubias, és oferir més oportunitats a la ciutadania perquè pugui completar la ruta i provar totes les tapes. Vilarrubias ha valorat l'esforç que han fet els restauradors que han participat a la Ruta de la Tapa i n'ha destacat especialment la seva actitud, la seva implicació i el temps que hi ha dedicat.