FirAnoia arrenca aquest divendres una edició amb format clàssic que aposta per la qualitat

L’entitat firal defuig la polèmica amb Montbui per la coincidència de dates amb la Fira de la Multicultura

Una nova edició de FirAnoia arrenca aquest divendres 4 de maig. Durant tres jornades, el Passeig Verdaguer bullirà amb un certamen que aquest any arriba amb canvis que el retornen al seu format més clàssic.

La directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, acompanyarà aquest divendres a les 7 de la tarda a les autoritats locals en la inauguració d'una nova edició de FirAnoia. El certamen multisectorial és aquest 2018 més d'hora que mai, del 4 al 6 de maig, al Passeig Verdaguer i a Cal Font, en uns dies on la capital anoienca congrega expositors i actors del món econòmic de la comarca i del territori. La diferència substancial d'aquesta edició és que mostres paral·leles com el TastAnoia, de caràcter gastronòmic, es desvinculen i l'organització ha decidit convertir-les en un certamen amb calendari propi. També s'ha acotat la presència d'artesania, ja que l'organització ha volgut prioritzar la qualitat. Al Passeig d'Igualada hi haurà 104 expositors, 21 parades d'artesania i 11 cooperatives escolars. 

 

A la directora general de Comerç l'acompanyaran l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, la directora general d'Indústria, Àngels Chacón, Joan Domènech, president de Fira d'Igualada, la diputada Alba Vergés i el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete. Recorreran un Passeig que reunirà, fins l'antic Hospital, les zones d'expositors i la d'artesania, a més de tres espais lúdics -l'Espai Abacus, espai Anima'ns i una zona de jocs, amb la participació del Club d'Escacs- i una àrea reservada per a competicions com el Torneig FIFA, softball i l'exhibició de motoserres. A Cal Font, d'altra banda, hi haurà els concessionaris.

Una altra novetat és que el certamen multisectorial tindrà una continuïtat a l'espai virtual. L'organització aposta per una "novetat nivell de Catalunya" avançava la setmana passada el president Joan Domènech, com és la fira virtual, que informarà via newsletter als visitants que s'hi subscriguin de les novetats de les empreses que han exposat a FirAnoia 2018. 

La polèmica amb la UEM, resolta

L'entitat firal igualadina, d'altra banda, fa explícit que "no hi ha cap voluntat de polèmica amb la Unió d'Establiments de Montbui". La UEM havia criticat en un comunicat l'elecció de dates de FirAnoia, que coincideix amb la Fira de la Multicultura de Montbui. Des de Fira d'Igualada es matisa que no hi havia cap voluntat de solapar-se i que l'elecció dels tres dies va ser fruit d'articular un calendari molt atapeït i que no "hi ha cap voluntat d'enfrontament. En el seu moment es va parlar amb els organitzadors i ens vam entendre perquè no torni a succeir".