Calaf inaugura diumenge amb una caminada la 'Ruta de les Escultures'

Calaf inaugura un nou atractiu turístic, aquest diumenge 29 d'abril a les 9, amb una caminada popular. Aquesta farà el recorregut per les 20 escultures i a cada una s'hi farà una breu explicació. També hi participaran alguns dels autors que compartiran la seva experiència en les Trobades Internacionals i s'hi ha convidat a les entitats calafines perquè amenitzin l'acte.

En record dels 25 anys de les Trobades Internacionals d'Escultors, Calaf organitza un caminada per recordar el llegat d'aquells anys tan fecunds a la 'Ruta de les Escultures'. En aquest trajecte els plafons mostren la informació bàsica de cada escultura: autor, any i descripció de l'obra. A més, inclouen un mapa on hi ha senyalitzades totes les escultures i un codi QR que dirigeixen a la web de www.turismecalaf.cat on hi consta informació en altres idiomes i on s'indica informació per anar a la següent escultura. La idea és que qualsevol persona pugui fer aquesta recorregut de 8 quilòmetres de forma autònoma.

 

Les Trobades Internacionals d'Escultors a Calaf es van fer del 1993 al 1996. Vinguts de tot el món, durant el mes juliol els autors creaven les seves obres i les guanyadores es quedaven exposades al poble. Això ha suposat que el patrimoni escultòric de Calaf sigui molt extens i per això, aquest any s'ha decidit senyalitzar les escultures amb plafons informatius per potenciar tot el patrimoni escultòric de la vila. A les Trobades Internacionals d'Escultors es van inscriure artistes originaris de països tant diversos com Argentina, Colòmbia, Bolívia, França, Taiwan, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Anglaterra, Rússia, Corea del Sud, Andorra, Itàlia, Israel, República Txeca, Romania, Mèxic, Equador, Xile, Portugal, Àustria, Puerto Rico, Moldàvia, Perú, Austràlia, Bulgària, Irlanda, Estats Units d'Amèrica, Polònia, Nova Zelanda, Grècia, Japó, Iran, Suïssa, Brasil, Noruega, Suècia, Filipines, Croàcia o Canadà.

 

D'entre la vintena d'escultures, n'hi ha d'especialment destacades pel seu valor artístic. Com la guanyadora de la primera edició, 'La Lucha de Fénix contra el crepúsculo', de l'alemany André Martus (a la carretera de Sant Martí); un dels primers premis de la segona trobada, 'Esquelets crisàlida', d'Albert Casañé (a la carretera Llarga); 'El Carregador', de Cristoph Hafner, Rosario Plate i Miquel Valdasquín (al peu del campanar); també 'Monas', de la grega Cristina Sarantopoulo (plaça Barcelona 92); 'Twister Chair', de l'estadounidenca Mary Dunn (plaça de les Eres) 'House for Two', de Michael Schoenholtz (plaça de la Llibertat).