Els productes gastronòmics anoiencs seran a la festa "Alicia't"

Anoia Turisme i Anoia del Camp a la Taula seran durant dues jornades al Món Sant Benet

La gastronomia del territori té una cita festiva aquest cap de setmana a Barcelona, amb la festa de l'"Aliciat't". Durant dues jornades, es desplegaran un centenar i mig d'activitats relacionades amb la gastronomia.

Aquests dies 28 i 29 d'abril, la gastronomia i patrimoni de l'Anoia serà present a la 6à edició de l'"Alicia't", la Festa Gastrònomica de les Comarques de Barcelona, que té lloc un entorn tan únic i singular com és Món Sant Benet. El Consell Comarcal de l'Anoia, com Anoia Turisme i Anoia del Camp a la Taula hi serà present amb una mostra de productors de la comarca i un taller per a famílies que combinarà la riquesa dels nostres productes autòctons amb el patrimoni natural i cultural de la comarca.

El certamen ve amb més de 150 activitats per a nens, famílies i aficionats a la gastronomia, es tracta d'una plataforma única on la comarca de l'Anoia hi serà present mitjançant una carpa per informar de tots els serveis que ofereix i amb la participació directa dels productors; Espina de Ferro, La Lenta, Els Minairons, Fruits del Secà i Ben Plantats.

 

El taller anoienc es farà el dissabte 28, a 2/4 de 5, i anirà a càrrec del restaurador Manel Pla i l'expert en patrimoni, Pere Tardà. L'activitat constarà d'una exposició de productes a través d'un recorregut per la comarca. Així es farà una primera etapa que anirà de l'altiplà de Calaf fins a Jorba on es presentarà el vi sumoll 1 i el cigronet de l'Alta Anoia, la segona etapa anirà del coll de la Panadella fins a Jorba per a presentar els cereals i el de pa de cereal autòcton. La tercera etapa transcorrerà el riu i el Camí-Ral de l'Aragó i exposarà l'horta i les favetes. La quarta etapa serà un repàs del riu Anoia, on es parlarà d'aigua i paper amb el vi sumoll i l'arròs Paperer. Finalment, la cinquena etapa que treballaran els assistents que s'apuntin al taller, tractarà l'aigua de l'Anoia per terres del vi amb el préssec fortesa - préssec en almívar amb gelat de raïm.